Turneul Celor 4 Trambuline este cea mai așteptată competiție de sărituri cu schiurile în această periadă, dar marele obiectiv al sportivilor în acest sezon este un loc cât mai sus la Jocurile Olimpice de la Beijing. După concursul de la cumpăna dintre ani, săritorii vor mai lua parte la câteva etape din Cupa Mondială înainte de a pleca în China.
Ultimele concursuri înainte de Jocurile Olimpice vor avea loc în Germania, pe trambulina de la Willingen, în perioada 28-30 ianuarie. Din păcate, organizatorii au anunțat că întrecerea se va desfășura fără spectatori, din cauza numărului mare de cazuri pozitive de Covid-19 din ultima perioadă.
"Ne-am propus să implementăm regula "2G" încă din vară, eram perfect pregătiți. Dar din cauza noii variante a virusului, nu vom putea implementa acest scenariu", a recunoscut Juergen Hensel, directorul competiíei de la Willingen, citat de eurosport.pl.
Bischofshofen
Ryoyu Kobayashi a câștigat Turneul Celor 4 Trambuline, dar a ratat șansa de a intra în istorie
06/01/2022 LA 18:22
Regula "2G" la care a făcut referire oficialul reprezintă permiterea accesului în tribune a tuturor persoanelor vaccinate sau trecute recent prin boală.
Competiția de la Willingen este programată să înceapă pe 28 ianuarie cu un concurs pe echipe. Două etape individuale pentru bărbați și femei sunt planificate pentru următoarele două zile.
Citește și:

Turneul celor 4 Trambuline se va încheiat cu fani în tribune

Până atunci, suporterii așteaptă cu sufletul la gură Turneul Celor 4 Trambuline, care va începe pe 29 decembrie la Oberstdorf și se va termina pe 6 ianuarie cu runda de la Bischofshofen.
Dacă etapele din Germania (Oberstdorf și Garmish) vor fi de asemenea fără spectatori, la cele două din Austria publicul va avea acces în tribune, astfel că învingătorul se va decide în fața fanilor.
După rezultatele din prima parte a sezonului, Karl Geiger și Ryoyu Kobayashi par a fi mari favoriți la Vulturul de Aur, dar concursul de la cumpăna dintre ani a oferit mereu surprize, astfel că putem să ne aștepătm la orice.
Toate cele 4 etape de la Turneul Celor 4 Trambuline vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player între 29 decembrie și 6 ianuarie.
Oberstdorf
Kobayashi a câștigat prima etapă a Turneului celor 4 Trambuline! Cum a arătat podiumul la Oberstdorf
29/12/2021 LA 17:39
Oberstdorf
Ryoyu Kobayashi a câștigat calificările etapei de la Oberstdorf
28/12/2021 LA 17:59