Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste minunată pentru săriturile cu schiurile din România: vom avea sportivi în Turneul celor Patru Trambuline

Andrei Nicolae

Publicat 22/11/2021 la 19:49 GMT+2

Andrei Feldorean și Andrei Cacina vor participa la toate etapele de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile până în ianuarie, când se încheie calificările pentru Jocurile Olimpice Beijing 2022. Programul include inclusiv abordarea celebrei competiții de la cumpăna dintre ani, Turneul celor Patru Trambuline.

Andrei Feldorean

Credit imagine: Getty Images

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile a debutat la finalul săptămânii trecute, la Nizhny Tagil, iar la start au fost prezenți și doi sportivi români, Andrei Feldorean și Andrei Cacina. Primul a reușit să se califice în prima etapă, reușind să depășească câțiva săritori cu nume, precum Stefan Kraft, care în etapa secundă a terminat pe locul 3.
"Calificarea a venit într-un concurs foarte greu, cu 72 de sportivi la start. Toată lumea vine acum să obțină puncte pentru Jocurile Olimpice. Important este să rămânem în ritmul acesta, să nu avem doar apariții rare la acest nivel", a declarat Florin Spulber, antrenorul coordonator al lotului național, pentru Eurosport România.

Turneul celor Patru Trambuline, marele test pentru săriturile cu schiurile din România

Andrei Feldorean este un sportiv de 21 de ani, din Săcele (Brașov), legitimat la Dinamo. El a făcut parte din programul OMW Move & Jump înaintea de a ajunge aici, alături de Andrei Cacina, Mihnea Spulber și Sorin Mitrofan, ultimii doi sportivi fiind la rândul lor plecați în Slovenia, la Cupa Continentală.
"Au fost de la început în acest program, iar acum au ajuns la nivelul în care pot aborda marile competiții. De aici încolo ne propunem să creștem și să începem să adune și puncte în Cupa Mondială. Avem în momentul de față 6 sportivi buni la seniori și încă 5 la juniori, viitorul este asigurat. Azi avem cel puțin 4 băieți, dar și 4 fete care sunt în competiții. La feminin suntem cu echipă completă", a precizat Florin Spulber.
La sfârșitul săptămânii, la Nizhny Tagil, sunt programate și primele două etape de Cupă Mondială la feminin. România le are în concurs pe Dana Haralambie, Diana Trâmbițaș, Alessia Mîțu și Delia Folea.
Loturile naționale sunt angrenate în această perioadă în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice Beijing, programate în perioada 4-20 februarie. Nimeni nu are calificarea garantată, iar linia se va trage în prima parte a lunii ianuarie, după Turneul celor Patru Trambuline. "Nu mai există loc cotă pentru națiuni, la Jocurile Olimpice se califică primii 60 de sportivi la masculin și 40 la feminin în Ranking List. Încercă, să fim aici și să mergem la Jocurile Olimpice. Noi suntem hotărâți să participăm la toate etapele de Cupă Mondială până la finalul perioadei de calificare, inclusiv în Turneul celor Patru Trambuline", este vestea pe care a dat-o Florin Spulber.

Tot efortul săritorilor este pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Obiectivul României la sărituri cu schiurile este să prindă Jocurile Olimpice cu doi băieți și două fete, ceea ce înseamnă participarea cu o echipă mixtă în întreceri. După întrecerile din China, lotul masculin are în vedere și participarea în premieră la Campionatele Mondiale de zbor cu schiurile de la Vikersund.
"La nivelul acesta, după ce ai schimbat mai multe trambuline nu mai sunt emoții să le dăm drum sportivilor să participe la întreceri de zbor. Ei au încercat deja trambuline de K 140, K150. Schimbul de trambuline îți aduce experiența, așa că nu ne facem probleme", a mai spus Florin Spulber.
În timp ce fetele vor concura la Nizhny Tagil în weekend, băieții vor pleca miercuri în Finlanda, la Ruka, pentru următoarea etapă de Cupă Mondială. Două zile se mai antrenează în Rusia, alături de toată elita mondială.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo