Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Calificări strânse la Garmisch-Partenkirchen: Lanisek s-a impus. Granerud: "Am făcut o prostie!"

Cezara Paraschiv

Actualizat 01/01/2021 la 14:14 GMT+2

Slovenul Anze Lanisek, 24 de ani, a câștigat calificările de la Garmisch-Partenkirchen, a doua etapă din Turneul celor patru trambuline.

Oberstdorf : Granerud jump 2

Credit imagine: Eurosport

Calificările de pe trambulina Olympiaschanze din Garmisch-Partenkirchen au încheiat evoluția săritorilor cu schiurile în 2020, stabilind totodată cei 50 de sportivi calificați pentru etapa a doua din Turneul celor patru trambuline.
Ultima zi a anului 2020 a stabilit cele 25 de perechi de săritori care se vor întrece pentru un loc în manșa decisivă la Garmisch-Partenkirchen. Anze Lanisek a câștigat calificările programate joi, cu o săritură de 139 metri și punctaj de 138,6, în fața liderului Cupei Mondiale Halvor Egner Granerud (138,1 puncte) și a germanului Markus Eisenbichler (137,9 puncte).
Austriacul Stefan Kraft, germanul Karl Geiger – câștigător al etapei inaugurale "4 Hills" de la Oberstdorf și polonezul Kamil Stoch s-au clasat și ei în Top 6. Lupta în calificări a fost foarte strânsă, primii șapte sportivi fiind departajați de doar 4,5 puncte (fostul câștigător al tradiționalei competiții de la cumpăna dintre ani Ryoyu Kobayashi este la egalitate de puncte cu Stoch pe locul 6). Astfel, spectacolul este garantat pentru competiția de vineri, transmisă pe Eurosport și Eurosport Player.

Câștigătorul de anul trecut, doborât de dureri la măsea

Norvegianul Marius Lindvik, câștigătorul de anul trecut al etapei de la Garmisch-Partenkirchen, nu a putut evolua în calificările din acest an din cauza unor dureri acutizate la măsea. Lindvik s-a plâns de dureri la dinți de la Crăciun, însă acum nu a mai reușit să țină sub control situația și va rata concursul de mâine. El își compromite astfel și șansele de a termina pe podium la general în Turneul celor patru trambuline.
Ziua de joi a adus dezamăgiri și pentru doi dintre campionii olimpici aflați la start: elvețianul Simon Ammann și germanul Andreas Wellinger au ratat calificarea mai departe, terminând pe locurile 52 și 53.

Regretul lui Granerud după calificările de la Garmisch-Partenkirchen

La finalul programului de joi, liderul Cupei Mondiale, Halvor Granerud a făcut o mărturisire interesantă: "Toate săriturile mele de astăzi au fost foarte bune. În calificări însă am crezut că am recordul trambulinei, așa că nu am vrut să risc nimic la aterizare – ceea ce a fost o prostie! Dacă făceam telemarcul aș fi adunat 7 sau 8 puncte în plus. Dar, per total, a flost o zi bună pentru mine, mult mai bună decât la Oberstdorf".
Halvor Granerud a reușit cea mai lungă săritură a calificărilor, 143 m - la jumătate de metru de recordul trambulinei, însă notele pentru stil l-au tras în jos, spre poziția a doua.

Perechile pentru manșa întâi de vineri la Garmisch-Partenkirchen:

4 hills
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol