După victoria de săptămâmna trecută de la Wisla, Markus Eisenbichler și-a trecut în cont un nou succes și s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului Cupei Mondiale. Germanul a reușit o primă săritură impresionantă: 146 de metri, câștigând prima manșă cu un avans de aproape 9 puncte față de polonezul Dawid Kubacki. Al treilea după manșa întâi a fost japonezul Yukiya Sato.
Eisenbichler a reușit cel mai mare punctaj și în manșa secundă, când a sărit 141 de metri, adjudecându-și o victorie categorică, la aproape 20 de puncte diferență față de ocupantul locului secund, polonezul Piotr Zyla. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată tot de un polonez, Dawid Kubacki. Cea mai lungă săritură din manșa secundă i-a aparținut norvegianului E.H.Granerud (142 de metri), care însă a beneficiat de multă portanță și a avut astfel un punctaj mai slab.
Așadar, Eisenbichler reușește a 2-a victorie din tot atâtea etape disputate și își anunță serios candidatura la câștigarea Cupei Mondiale, mai ales că adversarii continuă să fie lipsiți de formă. Sportivi precum D.A.Tande sau R.Kobayashi nici măcar nu s-au calificat în manșa secundă, în timp ce Kamil Stoch a terminat abia pe poziția a 12-a.
Planica
Marius Lindvik, învingător în ultima etapă, la Planica! Ryoyu Kobayashi a câștigat Cupa Mondială
27/03/2022 LA 10:29
Mâine urmează o nouă etapă la Ruka, care va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player. Calificările vor începe la ora 15:00, iar prima manșă va debuta la ora 16:30.
Beijing 2022
Debut perfect pentru români la Beijing! Feldorean și Cacina, calificați în concursul propriu-zis
05/02/2022 LA 08:04
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50