După victoria de săptămâmna trecută de la Wisla, Markus Eisenbichler și-a trecut în cont un nou succes și s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului Cupei Mondiale. Germanul a reușit o primă săritură impresionantă: 146 de metri, câștigând prima manșă cu un avans de aproape 9 puncte față de polonezul Dawid Kubacki. Al treilea după manșa întâi a fost japonezul Yukiya Sato.
Eisenbichler a reușit cel mai mare punctaj și în manșa secundă, când a sărit 141 de metri, adjudecându-și o victorie categorică, la aproape 20 de puncte diferență față de ocupantul locului secund, polonezul Piotr Zyla. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată tot de un polonez, Dawid Kubacki. Cea mai lungă săritură din manșa secundă i-a aparținut norvegianului E.H.Granerud (142 de metri), care însă a beneficiat de multă portanță și a avut astfel un punctaj mai slab.
Așadar, Eisenbichler reușește a 2-a victorie din tot atâtea etape disputate și își anunță serios candidatura la câștigarea Cupei Mondiale, mai ales că adversarii continuă să fie lipsiți de formă. Sportivi precum D.A.Tande sau R.Kobayashi nici măcar nu s-au calificat în manșa secundă, în timp ce Kamil Stoch a terminat abia pe poziția a 12-a.
Sărituri cu Schiurile
Daniel Andre Tande, căzătură oribilă la Planica! Norvegianul, transportat cu elicopterul la spital
25/03/2021 LA 17:29
Mâine urmează o nouă etapă la Ruka, care va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player. Calificările vor începe la ora 15:00, iar prima manșă va debuta la ora 16:30.
Sărituri cu Schiurile
Stefan Kraft a luat aurul pe trambulina mare de la Oberstdorf! Austriacul, al 3-lea titlu mondial
05/03/2021 LA 18:02
Sărituri cu Schiurile
Ryoyu Kobayashi a câștigat etapa a 2-a de la Râșnov! Granerud și Eisenbichler au fost descalificați
19/02/2021 LA 18:52