După victoria de săptămâmna trecută de la Wisla, Markus Eisenbichler și-a trecut în cont un nou succes și s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului Cupei Mondiale. Germanul a reușit o primă săritură impresionantă: 146 de metri, câștigând prima manșă cu un avans de aproape 9 puncte față de polonezul Dawid Kubacki. Al treilea după manșa întâi a fost japonezul Yukiya Sato.

Eisenbichler a reușit cel mai mare punctaj și în manșa secundă, când a sărit 141 de metri, adjudecându-și o victorie categorică, la aproape 20 de puncte diferență față de ocupantul locului secund, polonezul Piotr Zyla. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată tot de un polonez, Dawid Kubacki. Cea mai lungă săritură din manșa secundă i-a aparținut norvegianului E.H.Granerud (142 de metri), care însă a beneficiat de multă portanță și a avut astfel un punctaj mai slab.

Titisee-Neustadt
Kamil Stoch, pe podiumul "all-time" la victorii în Cupa Mondială. Rezultatele de la Titisee-Neustadt
11/01/2021 LA 08:22

Așadar, Eisenbichler reușește a 2-a victorie din tot atâtea etape disputate și își anunță serios candidatura la câștigarea Cupei Mondiale, mai ales că adversarii continuă să fie lipsiți de formă. Sportivi precum D.A.Tande sau R.Kobayashi nici măcar nu s-au calificat în manșa secundă, în timp ce Kamil Stoch a terminat abia pe poziția a 12-a.

Mâine urmează o nouă etapă la Ruka, care va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player. Calificările vor începe la ora 15:00, iar prima manșă va debuta la ora 16:30.

Bischofshofen
Kamil Stoch și victoria întregii Polonii în Turneul celor patru trambuline și în fața Covid-19
06/01/2021 LA 19:28
Bischofshofen
Turneul celor patru trambuline: Victorie clară pentru Kamil Stoch în lupta pentru "Vulturul de Aur"
06/01/2021 LA 15:34