Pandemia de Covid-19 afectează serios și lumea săriturilor cu schiurile. Ceea ce trebuia să fie o mare sărbătoare s-a transfromat într-un coșmar pentru echipa Poloniei. Cu puțin timp înainte de startul calificărilor primei etape a Turneului Celor 4 Trambuline, oficialii au fost înștiințați că sportivi din Polonia nu vor putea participa la etapa de la Oberstdorf (Germania).
Klemens Muranka a fost testat pozitiv la testul pentru Covid-19 efectuat ieri, iar acest lucru a afectat întreaga echipă. Colegii săi au ieșit negativi la test, dar aparțin grupului de contact 1, ceea ce înseamnă că fie au avut contact direct față în față pentru mai mult de 15 minute, fie au fost împreună într-o cameră închisă sau într-un vehicul mai mult de 30 de minute.
Ca atare, Piotr Zyla, Andrzej Stekala, Dawid Kubacki și Kamil Stoch au fost opriți de la a participa în calificările pentru etapa inaugurală a Turneului Celor 4 Trambuline.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
"Regretăm foarte mult această decizie, dar pentru protecția tuturor celorlalți sportivi, departamentul nostru de sănătate nu a avut altă opțiune. Nu putem lăsa echipa poloneză să participe la etapa de la Oberstdorf", a declarat Florian Stern, secretar general al evenimentului din Oberstdorf.
https://i.eurosport.com/2020/12/27/2962148.jpg

Polonezii au ieșit din cursa pentru Vulturul de Aur

Deocamdată nu se știe dacă sportivii polonezi vor putea lua parte la etapele următoare. În mod normal, dacă testele vor ieși în totalitate negative, acest lucru va fi permis, dar în contextul lipsei de la prima etapă orice șansă la un triumf al vreunui sportiv polonez a fost total compromisă.
Primul polonez care a câștigat Vulturul de Aur a fost Adam Malysz, în 2001. Săritorii din Polonia au câștigat 3 din ultimele 4 ediții ale celei mai importante competiții din lumea icarilor moderni.
Kamil Stoch a triumfat în 2017 și 2018, a 2-a oară izbutind să câștige toate cele 4 etape, performanță cu care la vremea respectivă se putea lăuda doar germanul Sven Hannawald (2002). În 2019, niponul Ryoyu Kobayashi a intrat și el în această categorie selectă. În fine, ultimul polonez care a câștigat celebra competiție de la cumpăna dintre ani a fost Dawid Kubacki, care este deținătorul trofeului, dar care din păcate nu și-l poate apăra la această ediție.
Oberstdorf
Kobayashi a câștigat prima etapă a Turneului celor 4 Trambuline! Cum a arătat podiumul la Oberstdorf
29/12/2021 LA 17:39
Oberstdorf
Turneul celor 4 Trambuline | Dragoș Suciu a prefațat competiția de la trecerea dintre ani
28/12/2021 LA 14:15