Norvegia sărbătorește în ultima zi a lunii ianuarie. Liderul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile s-a impus la "Willingen Six", în aceeași duminică în care conaționalii săi au câștigat pentru a doua oară consecutiv Campionatul Mondial de handbal masculin.
Vremea a stricat planurile săritorilor cu schiurile la Willingen, în acest weekend: din cauza vântului puternic, calificările și manșa a doua de duminică au fost anulate, iar în unica manșa rămasă în picioare a provocat sportivii și organizatorii în cel mai dur mod, competiția înregistrând un nou record de durată - 113 minute!
Astfel, "Willingen 6" a devenit "Willingen 4", iar după ce în calificările de vineri s-a impus polonezul Andrzej Stekala, în timp ce conaționalul său Klemens Muranka stabilea un nou record al trambulinei (153 m), iar sâmbătă Halvor Granerud îl depășea pe conaționalul Daniel Andre Tande cu sărituri de 147,5 m și 145,5 m în "competiția numărul unu", duminică organizatorii i-au oferit după o singură manșă trofeul la general lui Granerud, care a fost din nou cel mai bun, sărind 149 m.
Wisla
Granerud promite revanșa la Wisla, după eșecurile din ultimele două etape ale Cupei Mondiale
01/12/2021 LA 15:28
Germanul Markus Eisenbichler a fost singurul sportiv care a mai trecut, duminică, de pragul de 140 m, cu o săritură de 143 m, însă acesta a fost depășit în lupta pentru locul doi de polonezul Piotr Zyla.

A 8-a victorie în Cupa Mondială pentru Halvor Egner Granerud

Granerud continuă să fie cel mai constant săritor al sezonului de sărituri cu schiurile. Sportivul în vârstă de 24 de ani a câștigat ambele etape de la Willingen, în condiții meteo dificile, ajungând la opt victorii în carieră în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile.
Nu au fost sărituri perfecte, dar au fost foarte bune. Am avut noroc și cu vântul, de asta diferența a fost cea care a fost. Sunt mulțumit. Poate că aș fi putut ateriza după alți câțiva metri, dar obiectivul meu este să câștig Cupa Mondială la general. | Halvor Egner Granerud
Granerud a terminat pe podium 10 dintre cele 17 etape de Cupă Mondială în sezonul 2020/2021. Norvegianul este lider "la general" cu 1.206 puncte, având un avans de 318 puncte în fața ocupantului locului doi, Markus Eisenbichler.
Sărituri cu Schiurile
Stefan Kraft a luat aurul pe trambulina mare de la Oberstdorf! Austriacul, al 3-lea titlu mondial
05/03/2021 LA 18:02
Sărituri cu Schiurile
Ryoyu Kobayashi a câștigat etapa a 2-a de la Râșnov! Granerud și Eisenbichler au fost descalificați
19/02/2021 LA 18:52