Programat în mod normal în luna martie, Campionatul Mondial de zbor cu schiurile și-a găsit un loc în calendarul competitional al anului 2020, la jumătatea lunii decembrie. Recordul pe trambulina Letalnica de la Planica îi aparține japonezului Ryoyu Kobayashi: 252 metri.

Titlul mondial va fi acordat după patru runde individuale, programate vineri și sâmbătă, plus competiția pe echipe – de duminică. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă în mod normal în martie, în a 26-a ediție a Campionatului Mondial de zbor cu schiurile se va desfășura după-amiaza, în nocturnă.

Titisee-Neustadt
Kamil Stoch, pe podiumul "all-time" la victorii în Cupa Mondială. Rezultatele de la Titisee-Neustadt
11/01/2021 LA 08:22

Eisenbichler, principalul favorit

Markus Eisenbichler a câștigat calificările de joi, cu un zbor de 225,5 m. Austriacul Michael Hayboeck a reușit un zbor mai lung, de 242,5 m, însă corecțiile pentru condiții au înclinat balanța în favoarea lui Eisenbichler, Hayboeck terminând al doilea.

De altfel, germanul de pe locul doi în clasamentul general al Cupei Mondiale este dat mare favorit la Planica și de către experți. Asta și pentru că marele său rival, norvegianul Halvor Granerud, care a câștigat ultimele trei etape din Cupa Mondială, a recunoscut că nu se simte bine pe trambulina de la Planica și nici nu o are la inimă. Totuși, Granerud a terminat pe trei în calificări, în fața germanului Karl Geiger, a deținătorului titlului Daniel Andre Tande și a polonezului Kamil Stoch.

Emoții pentru Stefan Kraft la Planica

Abia revenit după ce a învins coronavirusului, Stefan Kraft a început excelent la Planica, cu o săritură de 239 m la primul antrenament, însă nu a mai putut continua pregătirile pentru startul de vineri, din cauza durerilor la spate.

Astfel, austriacul nu va participa la competiția individuală de la Planica și rămâne de văzut dacă va putea lua startul în proba pe echipe, duminică, scrie site-ul oficial al Federației de specialitate.

Bischofshofen
Kamil Stoch și victoria întregii Polonii în Turneul celor patru trambuline și în fața Covid-19
06/01/2021 LA 19:28
Bischofshofen
Turneul celor patru trambuline: Victorie clară pentru Kamil Stoch în lupta pentru "Vulturul de Aur"
06/01/2021 LA 15:34