Programat în mod normal în luna martie, Campionatul Mondial de zbor cu schiurile și-a găsit un loc în calendarul competitional al anului 2020, la jumătatea lunii decembrie. Recordul pe trambulina Letalnica de la Planica îi aparține japonezului Ryoyu Kobayashi: 252 metri.
Titlul mondial va fi acordat după patru runde individuale, programate vineri și sâmbătă, plus competiția pe echipe – de duminică. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă în mod normal în martie, în a 26-a ediție a Campionatului Mondial de zbor cu schiurile se va desfășura după-amiaza, în nocturnă.

Eisenbichler, principalul favorit

Planica
Marius Lindvik, învingător în ultima etapă, la Planica! Ryoyu Kobayashi a câștigat Cupa Mondială
27/03/2022 LA 10:29
Markus Eisenbichler a câștigat calificările de joi, cu un zbor de 225,5 m. Austriacul Michael Hayboeck a reușit un zbor mai lung, de 242,5 m, însă corecțiile pentru condiții au înclinat balanța în favoarea lui Eisenbichler, Hayboeck terminând al doilea.
De altfel, germanul de pe locul doi în clasamentul general al Cupei Mondiale este dat mare favorit la Planica și de către experți. Asta și pentru că marele său rival, norvegianul Halvor Granerud, care a câștigat ultimele trei etape din Cupa Mondială, a recunoscut că nu se simte bine pe trambulina de la Planica și nici nu o are la inimă. Totuși, Granerud a terminat pe trei în calificări, în fața germanului Karl Geiger, a deținătorului titlului Daniel Andre Tande și a polonezului Kamil Stoch.

Emoții pentru Stefan Kraft la Planica

Abia revenit după ce a învins coronavirusului, Stefan Kraft a început excelent la Planica, cu o săritură de 239 m la primul antrenament, însă nu a mai putut continua pregătirile pentru startul de vineri, din cauza durerilor la spate.
Astfel, austriacul nu va participa la competiția individuală de la Planica și rămâne de văzut dacă va putea lua startul în proba pe echipe, duminică, scrie site-ul oficial al Federației de specialitate.
Oslo
Stefan Kraft, câștigător al turneului RAW Air! Austriacul a terminat pe locul 3 ultima etapă
06/03/2022 LA 20:55
Beijing 2022
Debut perfect pentru români la Beijing! Feldorean și Cacina, calificați în concursul propriu-zis
05/02/2022 LA 08:04