De MARIAN URSESCU
Campioană olimpică din 2018, la PyeongChang, în proba de coborâre, Sofia Goggia a avut parte de o căzătură teribilă la etapa de Cupă Mondială de la Cortina d’Ampezzo pe 23 ianuarie.
Participarea ei la Jocurile Olimpice de la Beijing era pusă în pericol. Scenariile medicale au arătat că italianca de 29 de ani a suferit o entorsă la genunchiul stâng, și-a rupt partial ligamentul încrucișat și a suferit și o fractură minoră a unui os peroneu, la picior.
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25

Vestea participării a bucurat întreaga delegație italiană

Sofia Goggia ar fi trebuit să fie vineri purtătoarea de drapel a Italiei la Festivitatea de deschidere. După accidentare însă, locul ei a fost luat de snowboarderul Michela Moioli.
Goggia i-a trimis un mesaj video, chiar în timpul festivității, directorului olimpic al Italiei, Giovanni Malago."Am primit un mesaj video de la Sofia Goggia. E gata și se întoarce. E acasă chiar acum, dar va veni în curând. Sunt sigur că ne va face să visăm", a spus Malago.
RALUCA STRĂMĂTURARU: "FLUTURI ÎN STOMAC. A FOST O ONOARE SĂ FIU PORT-DRAPELUL ROMÂNIEI! "
Sofia Goggia a hotărât să nu se opereze după accidentarea suferită la Cortina d’Ampezzo. Ea a recurs la kinetoterapie și acum spune că e gata pentru coborârea feminină din 15 februarie. În urmă cu patru ani, ea a devenit campioană olimpică la coborâre.
Goggia a fost de departe cel mai bun coborâtor al sezonului de Cupă Mondială. Acolo, italianca a câștigat patru din cinci curse pe care le-a terminat în această iarnă.
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00