Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Norvegianca Ingvild Flugstad Oestberg ratează JO de iarnă de la Beijing! Anunțul federației

Bianca Dumitru

Publicat 26/12/2021 la 17:21 GMT+2

Norvegianca Ingvild Flugstad Oestberg, dublă campioană olimpică la schi fond, va rata JO de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) din cauza problemelor de sănătate, a anunțat duminică Federația de Schi din Norvegia (NSF).

Ingvild Flugstad Oestberg

Credit imagine: Getty Images

Sportiva, în vârstă de 31 ani, a fost medaliată cu aur la sprint pe echipe și cu argint la sprint individual, la JO 2014 la Soci (Rusia), iar apoi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului JO 2018 de la Pyeongchang (Coreea de Sud), grație victoriei în proba de ștafetă 4x5 km.
Oestberg revenise în echipa națională a Norvegiei în luna noiembrie, după ce s-a confruntat timp de aproape doi ani cu probleme de sănătate, perioadă în care rezultatele sale la testele fizice nu au fost considerate suficient de ridicate pentru ca federația să o autorizeze să concureze.
"Urmărirea prevăzută după primele curse arată că starea sa de sănătate nu suportă programul curselor", a spus medicul echipei norvegiene, Oeystein Anderson. "Prin urmare, Ingvild trebuie să ia din nou o pauză mai lungă, ceea ce înseamnă, din păcate, că Jocurile Olimpice vin prea devreme pentru ea", a adăugat el.
Citește și:
Aceasta este o lovitură dură pentru Ingvild Flugstad Oestberg, care a cucerit marele Glob de Cristal al Cupei Mondiale feminine de schi fond în 2019.
"Am muncit din greu, am făcut tot ceea ce am putut, m-am simțit bine și m-am bucurat să revin pe schiuri. Visurile sunt spulberate, dar nu pot decât să privesc înainte", a comentat Oestberg, citată de federație.
Absentă în sezonul trecut din cauza problemelor de sănătate, Oestberg a revenit în actuala ediție a Cupei Mondiale. Ea a făcut parte din ștafeta norvegiană victorioasă la Ruka (Finlanda) în luna noiembrie anul trecut, și s-a clasat pe locul 8 la începutul lunii decembrie în proba de 10 km liber de la Davos (Elveția).
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo