Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Poveste incredibilă la Beijing! Strolz a luat aurul la combinata alpină cu schiuri împrumutate

Nicu Savin

Publicat 10/02/2022 la 16:02 GMT+2

Austriacul Johannes Strolz, care a cucerit joi titlul de campion olimpic la combinată alpină, a dezvăluit că a concurat cu schiurile oferite de compatriotul său Matthias Mayer, pe care acesta le-a folosit marţi, când a câştigat medalia de aur la slalom uriaş, informează Reuters.

Olympic Champion Johannes Strolz

Credit imagine: Eurosport

"Schiurile mele au fost perfecte astăzi, în special schiurile de la coborâre. Au fost adevărate rachete", le-a declarat Strolz reporterilor prezenţi la Centrul alpin de la Yanqing. "Am luat schiurile de la Matthias Mayer şi este evident că are nişte schiuri foarte rapide", a adăugat el.
Joi, schiurile lui Mayer l-au propulsat pe coechipierul Johannes Strolz pe locul al patrulea în proba de coborâre a combinatei alpine, oferindu-i şansa să continue cursa către medalia de aur, în posesia căreia a intrat la finalul celei de-a doua probe, cea de slalom. El a adus cu această ocazie al doilea titlu olimpic la schi alpin pentru Austria la JO 2022.
Citește și:

Strolz a cucerit în aceeași probă în care triumfa tatăl său, acum 34 de ani

Strolz a cucerit medalia de aur la 34 de ani după ce tatăl său, Hubert, a realizat aceeaşi performanţă la Jocurile Olimpice de la Calgary, în 1988. Proaspătul campion olimpic a vorbit cu tatăl său chiar înainte de a răspunde întrebărilor ziariştilor, la conferinţa de presă a câştigătorilor.
"Tocmai am vorbit cu tatăl meu. El este fericit şi mândru de mine. Este un moment incredibil pentru toţi cei din familia mea", a spus Johannes Strolz, care a fost la un pas să rateze Jocurile Olimpice după ce a fost eliminat din echipa supercompetitivă a Austriei cu un an în urmă, din cauza performanţelor sale mai puţin convingătoare.
Strolz, în vârstă de 29 ani, a fost nevoit să lucreze ca ofiţer de poliţie pentru a-şi suplimenta veniturile, conducând o maşină de patrulare şi efectuând controale în trafic.
El şi-a câştigat locul în echipa olimpică luna trecută, după victoria sa surprinzătoare în slalomul de la Adelboden (Elveţia), prima pe care a obţinut-o nouă sezoane de competiţie în Cupa Mondială de schi alpin.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo