Ediția ediția 2021/22 a Cupei Mondiale la schi alpin este gata de start. La Soelden (Austria), pe ghețarul Rettenbach, au loc primele două curse ale sezonului din totalul de 80. Sâmbătă este slalomul uriaș feminin, iar o zi mai târziu, întrecerea similară masculină.
Programul de la Soelden:
  • Sâmbătă, ora 11:00, Feminin, manșa 1
  • Sâmbătă, ora 14:15, Feminin, manșa a 2-a
  • Duminică, ora 11:00, Masculin, manșa 1
  • Duminică, ora 14:30, Masculin, manșa a 2-a
  • Cursele vor putea fi urmărite pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Schi Alpin
Elvețianul Marco Odermatt, demonstrație de forță la Soelden. Francezii au rămas în afara podiumului
24/10/2021 LA 14:55
TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CUPA MONDIALĂ LA SCHI ALPIN. PROGRAMUL COMPLET AL CELOR 80 DE CURSE DIN SEZONUL 2021/22
Urmând reglementările de sănătate tiroleze, cursele se pot desfășura cu spectatori. Organizatorii au decis să vândă până la 5000 de bilete pentru fiecare zi, conform informațiilor publicate în această săptămână de site-ul oficial al Federației Internaționale de Schi.

Cine câștigă la Soleden?

La feminin sunt înscrise 76 de competitoare din 24 de națiuni. Elveția ia startul cu 10 sportive, în timp ce Austria, cu 9. Marea favorită la Soelden este însă Marta Bassino (Italia), câștigătoarea globului de cristal la slalom uriaș în ediția trecută. Ea și-a trecut în cont 4 victorii în cele 8 curse. Campioana Italiei s-a impus inclusiv la Soelden, ocazie cu care și-a trecut în cont și primul succes al carierei.
Lara Gut-Behrami (Elveția) va fi cu siguranță una dintre cele mai mari rivale ale Martei Bassino, fiind și o candidată la câștigarea Cupei Mondiale la "general". Mikaela Shiffrin (SUA) și Petra Vlhova (Slovacia) își doresc la rândul lor un start solide de sezon. Cele două sportive sunt alte candidate la marele Glob de Cristal. Ultima este, de altfel, campioana en-titre, Lara Gut-Behrami a terminat pe locul 2 în primăvară, în timp ce Mikaela Shiffrin a fost a patra, dar ea a lipsit de la multe curse.
https://i.eurosport.com/2021/03/20/3014854.jpg
La masculin, Alexis Pinturault (Franța) a pus mâna pe Globul de Cristal în clasamentul general în primul rând datorită evoluțiilor de la slalom uriaș. Francezul a câștigat patru curse în această specialitate și nu s-a clasat mai jos de locul 5 în toate cele 10 etape.
Coechipierul Mathieu Faivre este unul dintre cei care va încerca să-i conteste supremația la slalom uriaș, după ce a devenit campion mondial în acest an. Marco Odermatt (Elveția) este un alt schior de urmărit. Lucas Braathen (Norvegia) a câștigat anul trecut la Soelden și vine să-și apere titlul. El s-a accidentat ulterior la Adelboden, a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior și a lipsit tot restul sezonului de schi. "S-a întors și suntem siguri că este entuziasmat pentru a începe noul sezon!", a menționat site-ul oficial al FIS.
Câștigătorii celor două curse vor primi câte 100 de puncte în clasamentul general.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Schi Alpin
Mikaela Shiffrin a obținut a 70-a victorie în Cupa Mondială la schi alpin și prima a sezonului
23/10/2021 LA 13:33
Schi Alpin
Tot ce trebuie să știi despre Cupa Mondială la schi alpin. Programul complet al sezonului 2021/22
21/10/2021 LA 15:53