Scrimă

Ana Maria Brânză, performanță uriașă! Este pentru a patra oară câştigătorea Cupei Mondiale la spadă

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ana Maria Brânză, performanță istorică! Este pentru a patra oară câştigătorea Cupei Mondiale la spadă

Credit imagine: Getty Images

DeIrina Aldea
12/07/2020 la 15:16 | Actualizat 13/07/2020 la 07:46

Ana Maria Brânză a reușit o performanță uimitoare în 2020. Sportiva noastră a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă.

Update

Reacția pe Facebook a marii noastre campioane

Scrimă

Ana-Maria Brânză și obiectivul pentru 2020: "Îmi doresc să ajung la Tokyo, nu voi avea altă ocazie"

04/12/2019 LA 12:33

Mă simt ca și cum aș fi tras toată ziua din greu la un Grand Prix și acum pot, în sfârșit, să-mi trag sufletul după acele asalturi infernale și să mă bucur de realizările mele... ciudat sentiment! * În realitate, am petrecut o duminică minunată la care în sezonul competițional nici nu îndrăzneam să visez. Dimineața am ieșit la plimbare cum domn Popescu, iar dupa prânz mi-am permis să mă joc și să lenevesc alături de năstrușnicul Duras. Au trecut (deja) 4 luni de când am urcat pentru ultima dată pe planșa de scrimă. Între timp am suferit o intervenție chirurgicală, am fost imobilizată la pat, am mers în cârje și abia acum, după 7 săptămâni pot să mă laud că învăț (din nou) să merg... Cu toate acestea, în ultimele ore, au curs mesaje pline de gânduri bune și felicitări... așa cum se întâmplă după marile competiții, cele care (foarte rar) se văd la TV. Am câștigat pentru a 4 a oară Cupa Mondială și acest lucru reprezintă o performanță la care am visat mult timp, trebuie să recunosc. Mereu mi-am dorit să fiu prima, să fiu cea mai bună în ceea ce fac! Cu toate acestea, acum, mă bucur cu măsură... Ca să fiu cinstită până la capăt, aș merita premiul pentru cel mai bun început de sezon (dacă acesta ar exista)! Deși trăim vremuri tulburi, înainte de această perioadă, am avut un început de sezon excepțional... câștigând două medalii de aur și o medalie de argint care m-au propulsat pe prima treaptă a clasamentului mondial! Apoi... apoi s-a lăsat liniștea peste lume. Pentru noi, totul s-a oprit când ajunsesem la jumătatea drumului și nu vom ști niciodată cine ar fi câștigat punctele rezervate celorlalte competiții... Acest lucru nu diminuează cu nimic meritul meu și al oamenilor care m-au ajutat să ajung aici, dar nici bucuria nu poate fi completă atâta timp cât am ajuns la linia de finish înainte de vreme. Vă mulțumesc vouă pentru cuvintele frumoase și echipei mele pentru munca depusă

Știrea inițială

Campioana noastră la scrimă a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) şi de chinezoaica Sun Yiwen (149.000). Ana Maria Brânză a mai triumfat de trei ori în această competiţie, în 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013.

Astfel, Ana reușește o performanță istorică în sportul pe care-l practică cu atât de multă dăruire! Cu aceste patru titluri, Ana Maria Brânză devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depăşindu-le pe franţuzoaica Laura Flessel şi pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele cu cîte trei victorii finale.

Ana Maria Brânză, performanță istorică la scrimă

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federaţia Internaţională de Scrimă pentru că multe competiţii nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel FIE a decis ca scrimerii câştigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori şi seniori, individual şi pe echipe, să fie declaraţi în funcţie de rankingul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competiţională.

Scrimă

Debut perfect pentru Ana Maria Brânză în noul sezon al Cupei Mondiale de scrimă

03/11/2019 LA 10:48
Scrimă

#DORdeSPORT Ultima viață curmată pe planșă: cum a schimbat scrima moartea lui Vladimir Smirnov

27/07/2020 LA 16:14
Subiecte asemănătoare
ScrimăAna Maria Branza
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol