Jocurile Olimpice sunt un elogiu adus unității, diversității și respectului reciproc, însă mai există și cazuri când sportivii nu se comportă cum ar trebui. Un episod de acest gen s-a petrecut în prima zi a probelor de scrimă de la Tokyo.

Gest lipsit de fair-play! Ce a putut să facă un spadasin, imediat după ce a fost eliminat

Italianul Luigi Samele și iranianul Mohammad Rahbari s-au confruntat la spadă, dar lucrurile nu au mers tocmai normal și în niciun caz în spiritul olimpic. Samele a avut un start excelent și a condus cu 8-0, din acel punct, rivalul său a început să se agite și să protesteze.
Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30
Scriemrul italian s-a impus la final cu 15-7, iar în momentul în care a mers să îl salute cu spada pe Rahbari, acesta a refuzat. Între cei doi a avut loc un scurt dialog, Samele a încercat în zadar să îl liniștească, iar iranianul nevos și gesticulând energic i-a strigat: ”Nu este corect”, cu referire la anumite decizii ale arbitrilor pe care le-a considerat ca fiind eronate.

Jocurile Olimpice: Rahbari, lipsă de fair-play în meciul de spadă jucat cu Samele

Ana Maria Popescu, argint la scrimă!

Ana Maria Popescu a adus prima medalie delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spadasina de 35 de ani a fost învinsă în finală de Sun Yiwen (29 de ani), cu scorul de 10-11.
După timpul regulamentar, scorul a fost egal, însă chinezoaica a reușit să se impună în prelungiri, acolo unde are câștig de cauză sportiva care ia primul punct. Confruntarea a fost una extrem de tacticizată, în care cele două combatante și-au arătat talentul defensiv și au încercat să împungă decisiv, atunci când se ivea o portiță.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14