"Nu ar trebui ca ei să mai facă parte niciodată din familia olimpică sau din familia sportului, în general", a declarat Heraskevici într-un interviu acordat postului german de radio Deutschlandfunk.
"Iar oamenii care tac ar trebui să fie, de asemenea, sancţionaţi, dar nu interzişi pe viaţă, desigur", a adăugat el.
Ruşilor care susţin Ucraina, "şi sunt câţiva în Rusia", a subliniat Heraskevici, ar trebui să li se acorde ajutor şi oportunitatea "de a concura pentru altă ţară. Nu Ucraina, ci altă ţară".
Beijing 2022
Rușii au cerut sancționarea ucraineanului care a afișat un mesaj politic în timpul JO. Decizia CIO
13/02/2022 LA 15:44
CITEȘTE ȘI:
YARMOLENKO A VORBIT CU "TRĂDĂTORUL" TYMOSHCHUK, OMUL "ȘTERS" DE UCRAINA DIN ISTORIA FOTBALULUI

"Fără război în Ucraina"

Vladislav Heraskevici a concurat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din luna februarie, cu câteva zile înainte de invazia armatei ruse în ţara sa şi a transmis mesajul "Fără război în Ucraina" în faţa camerelor de televiziune.
"De ce sunt suspendaţi sportivii dacă se dopează? Pentru că mint şi îi înşală pe toţi. Şi se distrug pe ei înşişi făcând asta. Dacă un sportiv sprijină războiul, atunci distruge întreaga Ucraina şi distruge viaţa noastră. De aceea, sancţiunile ar trebui să fie mai dure decât în cazurile de dopaj", a mai spus ucraineanul.
Heraskevici lucrează în prezent cu propria sa organizaţie în Ucraina pentru a ajuta victimele războiului şi a lansat un apel către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să facă mai mult în acest sens.
"Sportul nu este apolitic, ci mai degrabă face parte din politică. Mai presus de toate în Rusia. Dacă un multiplu campion olimpic apare pe stadionul Lujniki din Moscova şi contribuie la propaganda de război, atunci şi suporterii săi încep să susţină războiul. Desigur că sportul este politic", a continuat Heraskevici.
CIO, care a militat întotdeauna pentru pace, "ar trebui, de asemenea, să ajute pentru a se pune capăt acestui război", a conchis sportivul olimpic ucrainean.
Sursa: Agerpres
Beijing 2022
Skeleton Women's Final - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
12/02/2022 LA 16:09
Beijing 2022
Skeleton Men's Final - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
11/02/2022 LA 16:45