Finalist la ultimele trei ediții ale Mondialului de la Crucible, Higgins nu a reușit break-uri mai mari de 74 de puncte și a avut nevoie de șase jocuri pentru a prinde cu adevărat ritmul partidei. Condus cu 1-0, 2-1 și 3-2 de Stevens, Higgins nu a mai privit înapoi de la scorul de 3-3, preluând în premieră conducerea pe tabelă și mărindu-și apoi ecartul constant, chiar adversarul său a reușit cel mai mare break al partidei (134).
În optimi, Higgins se va duela cu învingătorul partidei dintre David Gilbert (12 mondial, Anglia) și Kurt Maflin (43 mondial, Norvegia). Maflin, jucător venit din calificări, îl conduce pe Gilbert, 5-4, la capătul primei sesiuni a partidei din turul întâi de la Campionatul Mondial.
German Masters
Judd Trump a intrat în scenă la Mastersul German cu un break superb, de peste 100 de puncte
IERI LA 20:22
John Higgins și-a făcut debutul la Crucible în 1995 și, în acest moment, încearcă să câștige al cincilea său titlu de campion mondial, după succesele din 1998, 2007, 2009 și 2011. Este minunat că jucătorii mai în vârstă joacă încă la un nivel înalt. Am jucat opt finale la Crucible, am câștigat patru, am pierdut patru. Pierderea ultimelor trei finale a fost greu de digerat. Înfrângerea la Mark Selby a fost cea mai dezamăgitoare, pentru că mă aflasem la conducere. În ultimii doi ani am fost învins clar de cei mai buni jucători din turneu – Judd și Mark Williams. Se pare că mereu joc bine la Campionatul Mondial, îmi dau tot sufletul aici”, a declarat John Higgins, pentru Eurosport.
German Masters
Shaun Murphy, debut cu dreptul la Mastersul German! "Magicianul" a trecut în decisiv de Kurt Maflin
IERI LA 20:19
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
IERI LA 17:10