Pentru unii dintre favoriți, meciurile din primul tur de la Campionatul Mondial au reprezentat teste dificile. Nu a fost și cazul lui Mark Allen, care a avut o evoluție aproape perfectă în partida cu Lyu Haotian. Nord-irlandezul a condus cu 7-2 după prima sesiune, iar la reluare a câștigat primele 3 frame-uri, obținând astfel cea mai categorică victorie din acest an de la Crucible.
Lucrurile serioase vor începe însă pentru Allen din optimi, acolo unde i-ar putea ieși în cale Mark Selby. Tripul campion mondial va debuta astăzi la această ediție, fiind favorit în disputa cu norvegianul Kurt Maflin.
Pe lângă meciurile de la Crucible, ziua de ieri a fost marcată și de anunțul retragerii lui Barry Hearn de la conducerea grupului de companii Matchroom, inclusiv de la președinția World Snooker Tour. Vestea a stârnit un val de reacții în toată lumea snookerului, iar Mark Allen a comentat și el pe marginea acestui subiect la conferința de presă de după meciul cu Haotian.
The Masters
Judd Trump, calificare dramatică în sferturi, la Masters! Englezul a trecut în decisiv de Mark Allen
12/01/2022 LA 18:06
https://i.eurosport.com/2021/04/14/3095457.jpg

Mark Allen, despre Barry Hearn: "Tot ce a atins s-a transformat în aur"

Deși a l-a criticat în unele momente din carieră pe Hearn, fiind chiar amendat pentru ieșirile sale în trecut, Allen a avut un mesaj emoționant la adresa celui care a transformat snookerul într-un sport atât de urmărit la nivel mondial.
"Aproape tot ce a atins s-a transformat în aur. Acolo unde ne aflam în 2010, nici măcar nu ne simțeam jucători de snooker și acum ne plângem că suntem suprasolicitați - a fost o schimbare uimitoare. Am avut câteva neînțelegeri de-a lungul anilor, dar a fost întotdeauna primul care a susținut fiecare eveniment caritabil pe care l-am făcut vreodată în ultimii 10 ani.
Ce a făcut de-a lungul acestui an de pandemie a fost fenomenal - ceea ce au reușit să producă a fost cu mult deasupra oricărui alt sport și acest lucru este meritul lui Barry și a echipei sale.", a declarat Allen în studioul Eurosport de la Sheffield.
Barry Hearn a avut o activitate de aproape 40 la conducerea snookerului mondial, pe care l-a transformat dintr-un sport de nișă, într-unul practicat și urmărit la scară mondială. Însă nu doar snookerul a progresat enorm sub bagheta marelui conducător, ci și alte sporturi precum darts-ul, boxul sau bowling-ul. Ajuns la 72 de ani, Barry Hearn a decis să se retragă, urmând a avea doar rol de consultant în cadrul companiilor pe care le-a condus, fiul său, Eddie Hearn urmând a-i lua locul.
Meciurile de astăzi de la Campionatul Mondial
ora 12:30
  • Mark Williams-Sam Craigie (prima sesiune)
  • Shaun Murphy-Mark Davis (prima sesiune)
ora 16:30
  • Mark Selby-Kurt Maflin (prima sesiune)
  • Judd Trump-Liam Highfield 7-2 (sesiunea decisivă)
ora 21:00
  • Barry Hawkins-Mathew Selt 6-3 (sesiunea decisivă)
  • Mark Williams-Sam Craigie (sesiunea decisivă)
Northern Ireland Open
Mark Allen, în semifinale la Openul Irlandei de Nord, după o revenire superbă contra lui Judd Trump
15/10/2021 LA 14:34
British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50