De 6 ori finalist la Campionatul Mondial (între 1984 și 1994), Jimmy White e de părere că există nu mai puțin de 5 favoriți la câștigarea competiției în acest an și îi e greu să nominalizeze pe cineva drept jucătorul cu cele mai mari șanse să își treacă numele pe mult râvnitul trofeu. Cert e un lucru: nu vom avea un campion mondial în premieră, nimeni din noul val neavând cum să le pună probleme reale "titanilor".
"Ronnie O'Sullivan a fost în cinci finale în acest sezon, e clar că e în formă, John Higgins a arătat de ce e în stare la Players Championship, apoi mai sunt Judd Trump, Mark Selby și Neil Robertson, toți câștigători de turnee în acest sezon. Atât din punct de vedere al valorii, cât și al formei, ei sunt cei 5 mari favoriți. Nu e diferență mare între ei, astfel că va fi interesant să îi urmărim", a spus cel poreclit 'Whirlwind' pentru Eurosport.
Campionatul Mondial
Murphy: "Selby e cel mai complet din istoria snookerului. Pentru unii e Higgins, eu îl aleg pe Mark"
04/05/2021 LA 11:43

Campionatul Mondial de snooker 2021 | Jimmy White nu crede atât de tare în Neil Robertson

Ronnie O'Sullivan, care are șansa de a-i egala recordul istoric al lui Stephen Hendry (7 victorii finale la Crucible), și-a exprimat opinia în legătură cu marele favorit, nominalizându-l pe Neil Robertson, cel care nu i-a dat vreo șansă în ultimul act la Tour Championship. În schimb, Jimmy White e mult mai reticent în privința șanselor australianului, care, după ce s-a impus la Sheffield în 2010, nu a mai reușit evoluții constant consistente. Evident, englezul nu îl scoate din ecuație pe cel supranumit "The Thunder from Down Under", însă e de părere că toți cei 5 jucători nominalizați au șanse relativ egale.
"Niciunul dintre ei nu mi se pare un favorit clar. Robertson nu e prima oară când ajunge la Campionatul Mondial într-o formă excelentă, dar aici i-a lipsit ceva în ultimii ani. A pierdut la Higgins și apoi la Selby în ultimii ani, deși mulți îl vedeau și atunci favorit mare. Va fi un turneu în care e greu să spui cine va câștiga. Robertson e un jucător de clasă, fără îndoială, dar la fel sunt și Ronnie, Judd sau Mark. Am nominalizat 5 jucători care pot câștiga, sunt convins că dintre ei se va alege campionul mondial, însă toți mi se par cu șanse relativ egale", a mai spus fostul mare campion.

Campionatul Mondial de snooker 2021 | Rareș Sinca, cel mai bun jucător român, a prefațat competiția

Rareș Sinca, cel mai bun jucător român de snooker, a prefațat Campionatul Mondial, care va începe de sâmbătă, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

TABLOUL DE CONCURS LA CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER 2021

Ronnie O’Sullivan (1) v Mark Joyce
Anthony McGill (16) v Ricky Walden
Ding Junhui (9) v Stuart Bingham
Stephen Maguire (8) v Jamie Jones
————————————
John Higgins (5) v Tian Pengfei
Mark Williams (12) v Sam Craigie
Mark Allen (13) v Lyu Haotian
Mark Selby (4) v Kurt Maflin
————————————
Neil Robertson (3) v Liang Wenbo
Jack Lisowski (14) v Ali Carter
Barry Hawkins (11) v Matt Selt
Kyren Wilson (6) v Gary Wilson
————————————
Shaun Murphy (7) v Mark Davis
Yan Bingtao (10) v Martin Gould
David Gilbert (15) v Chris Wakelin
Judd Trump (2) v Liam Highfield
În primul tur al Campionatului Mondial (transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player de sâmbătă) se joacă după sistemul cel mai bun din 19 frameuri (primul la 10).
Campionatul Mondial
Mark Selby, noul campion mondial! Breakul de peste 100 de puncte care a decis, în mare, finala
04/05/2021 LA 06:30
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06