Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neil Robertson a dezvăluit motivele pentru care nu se simte deloc bine la Crucible

Nicu Savin

Publicat 28/04/2021 la 17:44 GMT+3

Neil Robertson a fost eliminat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de snooker, iar la final a explicat motivele pentru care nu se simte în largul său la Teatrul Crucible, legendarul loc unde se dispută cea mai importantă competiție din acest sport.

Neil Robertson

Credit imagine: Getty Images

Neil Robertson era printre marii favoriți să câștige în acest an Campionatul Mondial de snooker, dar australianul a suferit o înfrângere destul de clară în sferturile de finală în fața lui Kyren Wilson, scor 13-8. Cei doi au plecat de la egalitate, 8-8, în sesiunea decisivă, dar Wilson a jucat aproape fără greșeală și a obținut calificarea în semifinale.
Deși este unul dintre jucătorii de top de ani buni, Robertson are mai mereu mari probleme la Crucible. Australianul are un singur titlu mondial, în 2010, iar de atunci a mai atins o singură dată faza seminfinalelor.

Neil Robertson a explicat motivele pentru care nu se simte bine la Crucible

La finalul partidei cu Wilson, Neil a recunoscut că nu îi place deloc să joace la Crucible, invocând spațiul restrâns pe care îl au la dispoziție jucătorii până în semifinale, când începe să se evolueaze pe o singură masă.
"Nu-mi place locul de desfășurare, din punct de vedere tehnic, este foarte dificil pentru mine să intru corect în poziția mea, de fapt este aproape imposibil de făcut asta. Știu că și alți jucători se luptă cu asta. Trebuie să lucrez la acest aspect, să îmi schimb ușor tehnica. Sunt mulți jucători cărora nu le place acest loc. De exemplu, dacă bila albă se află în apropierea buzunarului galben este aproape imposibil să execut lovitura din poziția corectă.", a declarat Robertson.
Australianul a mers și mai departe și i-a înțepat pe organizatori pentru felul în care programează sesiunile. A 2-a sesiune a meciului dintre Robertson și Wilson s-a terminat aseară târziu, iar sesiunea decisivă a partidei a început la ora locală 10:00.
Întrebat dacă s-a odihnit suficient în noapte atrecută, Robertson a declarat sincer că nu a făcut-o: "Nu, sincer nu! Am terminat destul de târziu aseară, probabil că nu am adormit corect până la 2 dimineața și apoi a trebuit să mă trezesc la 8 dimineața. Este ceva foarte ciudat să joci seara și apoi dimineața. Nu caut scuze, Kyren a jucat foarte bine, dar programarea nu este ideală, asta e sigur."
Toate meciurile de la Campionatul Mondial de snooker sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Programul sferturilor de finală de la Campionatul Mondial de snooker
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo