Neil Robertson era printre marii favoriți să câștige în acest an Campionatul Mondial de snooker, dar australianul a suferit o înfrângere destul de clară în sferturile de finală în fața lui Kyren Wilson, scor 13-8. Cei doi au plecat de la egalitate, 8-8, în sesiunea decisivă, dar Wilson a jucat aproape fără greșeală și a obținut calificarea în semifinale.
Deși este unul dintre jucătorii de top de ani buni, Robertson are mai mereu mari probleme la Crucible. Australianul are un singur titlu mondial, în 2010, iar de atunci a mai atins o singură dată faza seminfinalelor.

Neil Robertson a explicat motivele pentru care nu se simte bine la Crucible

Campionatul Mondial
Murphy: "Selby e cel mai complet din istoria snookerului. Pentru unii e Higgins, eu îl aleg pe Mark"
04/05/2021 LA 11:43
La finalul partidei cu Wilson, Neil a recunoscut că nu îi place deloc să joace la Crucible, invocând spațiul restrâns pe care îl au la dispoziție jucătorii până în semifinale, când începe să se evolueaze pe o singură masă.
"Nu-mi place locul de desfășurare, din punct de vedere tehnic, este foarte dificil pentru mine să intru corect în poziția mea, de fapt este aproape imposibil de făcut asta. Știu că și alți jucători se luptă cu asta. Trebuie să lucrez la acest aspect, să îmi schimb ușor tehnica. Sunt mulți jucători cărora nu le place acest loc. De exemplu, dacă bila albă se află în apropierea buzunarului galben este aproape imposibil să execut lovitura din poziția corectă.", a declarat Robertson.
Australianul a mers și mai departe și i-a înțepat pe organizatori pentru felul în care programează sesiunile. A 2-a sesiune a meciului dintre Robertson și Wilson s-a terminat aseară târziu, iar sesiunea decisivă a partidei a început la ora locală 10:00.
Întrebat dacă s-a odihnit suficient în noapte atrecută, Robertson a declarat sincer că nu a făcut-o: "Nu, sincer nu! Am terminat destul de târziu aseară, probabil că nu am adormit corect până la 2 dimineața și apoi a trebuit să mă trezesc la 8 dimineața. Este ceva foarte ciudat să joci seara și apoi dimineața. Nu caut scuze, Kyren a jucat foarte bine, dar programarea nu este ideală, asta e sigur."
Toate meciurile de la Campionatul Mondial de snooker sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/28/3122566.jpg
Campionatul Mondial
Mark Selby, noul campion mondial! Breakul de peste 100 de puncte care a decis, în mare, finala
04/05/2021 LA 06:30
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06