Cu două breakuri de peste 100 de puncte în primele frameuri ale sfertului cu finalistul din 2020, Neil Robertson se anunța marele favorit al disputei. Cumva, englezul a ținut aproape și a reușit să reducă la minimum ecartul, astfel că aseară cei doi au revenit în arenă la scorul de 5-3 pentru "The Thunder from Down Under".
Primul joc din a doua sesiune a fost unul cheie, în contextul în care Wilson a ratat nepermis de mult și i-a oferit mai multe oportunități australianului de a închide frameul. Acesta a avut la rândul lui sincope, una dintre ele chiar spre final, când a fost obligat să joace o bilă colorată cu punctaj mic, astfel încât cu punctele existente pe masă putea doar să își egaleze adversarul. S-a ajuns, așadar, la repoziționarea bilei negre, unde sportiul poreclit "The Warrior" a avut câștig de cauză.

Wilson vs Robertson: Englezul câștigă frameul după repoziționarea bilei negre

Campionatul Mondial
Murphy: "Selby e cel mai complet din istoria snookerului. Pentru unii e Higgins, eu îl aleg pe Mark"
04/05/2021 LA 11:43
Robertson nu a mai avut aceeași fluență în evoluție, semn clar că jocul oponentului îl incomodează. Deși are 10 breakuri de peste 100 de puncte la actuala ediție de Campionat Mondial, Neil a intrat în jocul de uzură al lui Kyren Wilson, care a demonstrat că, și atunci când nu practică cel mai bun snooker al său, tot e capabil să țină aproape.
S-a ajuns la 8-7 pentru Wilson și doar un ultim frame în care Robertson a reușit câteva lovituri fantastice a făcut să se intre în pauză la scorul de 8-8. Cei doi mari jucători vor reveni azi în arenă, în direct la Eurosport, de la ora 12:00, pentru sesiunea decisivă a unui meci care are toate șansele să se transforme într-un clasic de la Crucible.

Campionatul Mondial de snooker: situația în celelalte sferturi

De altfel, raportul de forțe dintre Neil Robertson și Kyren Wilson a fost simptomatic pentru ce s-a întâmplat ieri la Sheffield, unde Shaun Murphy și Judd Trump se află la egalitate în sfertul lor (4-4), iar Anthony McGill are un avantaj minim în fața campionului mondial din 2015, Stuart Bingham (9-7). Singura dispută dezechilibrată e cea dintre Mark Selby și Mark Williams, englezul conducând cu 6-2 după o prestație catalogată de specialiști drept "cea mai bună sesiune a triplului campion mondial de la Crucible 2021".
Programul de azi de la Campionatul Mondial de Snooker
Ora 12:00
  • Mark Williams - Mark Selby
  • Neil Robertson - Kyren Wilson
Ora 16:30
  • Anthony McGill - Stuart Bingham
  • Shaun Murphy - Judd Trump
Ora 21:00
  • Mark Williams - Mark Selby
  • Shaun Murphy - Judd Trump
Campionatul Mondial
Mark Selby, noul campion mondial! Breakul de peste 100 de puncte care a decis, în mare, finala
04/05/2021 LA 06:30
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06