John Higgins a avut un sezon foarte bun, chiar dacă a clacat de fiecare dată când a ajuns în finale (a pierdut în ultimul act 5 turnee: Openul Irlandei de Nord, English Open, Scottish Open, Tour Championship, Champion of Champions). Astfel, scoțianul este văzut printre marii favoriți măcar la ajungerea în fazele finale ale Campionatului Mondial, dar startul a fost unul ratat.
Higgins îl întâlnește în primul tur pe Thepchaiya Un-Nooh, un jucător extrem de talentat, care într-o zi bună poate pune probleme oricui. Acesta lucru s-a văzut în prima sesiune, când tailandezul a fost în permanență la conducere și a încheiat în avantaj, 5-4.
La pauză a fost 2-2, dar apoi Un-Nooh s-a distanțat la 4-2. Higgins s-a trezit la timp, egalând prin două break-uri mari, unul dintre ele de peste 100 de puncte.
Campionatul Mondial
Judd Trump, surprins de victoria lui Lisowski împotriva lui Robertson: "Nu credeam că o poate face"
26/04/2022 LA 14:24

John Higgins, break de 128 de puncte

Tailandezul a răspuns însă într-un mod similar în ultimul joc al sesiunii și este în față înaintea sesiuneii finale, care va avea loc miercuri (ora 12:00).

Campionatul Mondial de snooker | Robertson și Bingham, în optimi

În prima parte a zilei s-au mai stabilit doi jucători calificați în optimi. Primul dintre ei a fost Neil Robertson, care a trecut fără mari emoții de Ashley Hugill. După ce a câștigat prima sesiune cu 6-3, Neil s-a desprins repede la 9-3, dar a avut ceva dificultăți în a închide meciul, pe care l-a câștigat în final cu 10-5. Jack Lisowski sau Matthew Stevens va fi următorul adversar pentru campionul din 2010.

Campionatul Mondial de snooker | Neil Robertson, în optimi, după o victorie clară cu Hugill

Stuart Bingham și-a asigurat și el locul în faza următoare, după ce l-a învins cu 10-5 pe chinezul Lyu Haotian. Campion și el la Crucible, în 2015, Bingham îl va înfrunta pentru un loc în sferturi pe Kyren Wilson sau Ding Junhui.
În această seară va avea loc sesiunea decisivă a meciului Yan Bingtao - Chris Wakelin. Chinezul are un meci mai greu decât era de anticipat, dar are prima șansă la victorie, câștigând prima sesiune cu 5-4. Tot azi se va juca și prima sesiune din duelul Jack Lisowski - Mathew Stevens.
Toate meciurile de la Campionatul Mondial de snooker sunt în direct și în esclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de snooker | Neil Robertson, în optimi, după o victorie clară cu Hugill
19/04/2022 LA 13:54
UK Championship
O nouă supriză la UK Championship! Campionul en-titre, Neil Robertson, eliminat de un amator
25/11/2021 LA 18:33