Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John Higgins, debut ezitant la Crucible! Scoțianul a pierdut prima sesiune cu Thepchaiya Un-Nooh

Nicu Savin

Publicat 19/04/2022 la 20:25 GMT+3

John Higgins a avut un debut greoi la Campionatul Mondial. Scoțianul a pierdut cu 5-4 prima sesiune a disputei cu Thepchaiya Un-Nooh, astfel că va trebui să-și ridice nivelul pentru a avansa în optimi. Astăzi, Neil Robertson și Stuart Bingham și-au respectat statutul și au avansat fără mari probleme în runda următoare.

ohn Higgins of Scotland reacts during the Betfred World Snooker Championship Round One match between John Higgins of Scotland and Thepchaiya Un-Nooh of Thailand at Crucible Theatre on April 19

Credit imagine: Getty Images

John Higgins a avut un sezon foarte bun, chiar dacă a clacat de fiecare dată când a ajuns în finale (a pierdut în ultimul act 5 turnee: Openul Irlandei de Nord, English Open, Scottish Open, Tour Championship, Champion of Champions). Astfel, scoțianul este văzut printre marii favoriți măcar la ajungerea în fazele finale ale Campionatului Mondial, dar startul a fost unul ratat.
Higgins îl întâlnește în primul tur pe Thepchaiya Un-Nooh, un jucător extrem de talentat, care într-o zi bună poate pune probleme oricui. Acesta lucru s-a văzut în prima sesiune, când tailandezul a fost în permanență la conducere și a încheiat în avantaj, 5-4.
La pauză a fost 2-2, dar apoi Un-Nooh s-a distanțat la 4-2. Higgins s-a trezit la timp, egalând prin două break-uri mari, unul dintre ele de peste 100 de puncte.
picture

John Higgins, break de 128 de puncte

Tailandezul a răspuns însă într-un mod similar în ultimul joc al sesiunii și este în față înaintea sesiuneii finale, care va avea loc miercuri (ora 12:00).

Campionatul Mondial de snooker | Robertson și Bingham, în optimi

În prima parte a zilei s-au mai stabilit doi jucători calificați în optimi. Primul dintre ei a fost Neil Robertson, care a trecut fără mari emoții de Ashley Hugill. După ce a câștigat prima sesiune cu 6-3, Neil s-a desprins repede la 9-3, dar a avut ceva dificultăți în a închide meciul, pe care l-a câștigat în final cu 10-5. Jack Lisowski sau Matthew Stevens va fi următorul adversar pentru campionul din 2010.
picture

Campionatul Mondial de snooker | Neil Robertson, în optimi, după o victorie clară cu Hugill

Stuart Bingham și-a asigurat și el locul în faza următoare, după ce l-a învins cu 10-5 pe chinezul Lyu Haotian. Campion și el la Crucible, în 2015, Bingham îl va înfrunta pentru un loc în sferturi pe Kyren Wilson sau Ding Junhui.
În această seară va avea loc sesiunea decisivă a meciului Yan Bingtao - Chris Wakelin. Chinezul are un meci mai greu decât era de anticipat, dar are prima șansă la victorie, câștigând prima sesiune cu 5-4. Tot azi se va juca și prima sesiune din duelul Jack Lisowski - Mathew Stevens.
Toate meciurile de la Campionatul Mondial de snooker sunt în direct și în esclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol