Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, atacat dur înainte de startul Campionatului Mondial: "Retrage-te, omule. Retrage-te!"

Andrei Nicolae

Actualizat 14/04/2022 la 12:50 GMT+3

Hossein Vafaei a lansat o tiradă uluitoare împotriva GOAT-ului din snooker, Ronnie O'Sullivan, după ce a devenit primul jucător iranian calificat la Campionatul Mondial, cu o victorie cu 10-9 în fața lui Lei Peifan. Vafaei l-a acuzat pe O'Sullivan că este "nerespectuos" și l-a îndemnat să se retragă.

Ronnie O'Sullivan and Hossein Vafaei at the China Championship.

Credit imagine: Eurosport

Hossein Vafaei a devenit primul jucător iranian care s-a calificat la Campionatul Mondial, iar după succesul cu Lei Peifan, cu 10-9, l-a atacat pe Ronnie O'Sullivan pentru că a fost "nerespectuos". El l-a îndemnat pe sextuplul campion mondial să se retragă.
"Bineînțeles. O mulțime de lucruri pe care le spune mă frustrează. Ce fel de legendă ești dacă numești oamenii nebuni?", a declarat Vafaei, citat în Metro.
"Am fost și sunt încă bun prieten cu el, dar nu-mi place asta. Poate că îi place și îi dă un sentiment bun, dar cred că și oamenii ar trebui să-l trateze așa. Eu îl tratez așa cum merită", a continuat iranianul.

Ronnie O'Sullivan, acuzat că a făcut publicitate negativă snooker-ului

Vafaei l-a acuzat, de asemenea, pe O'Sullivan, că a făcut publicitate negativă pentru sport, declarând pentru Eurosport, în timpul Scottish Open înainte de Crăciun, că nu își va încuraja copiii să se apuce de acest sport.
picture

Campionatul Mondial de snooker | Previziunile campionului român Rareș Sinca

"Au fost cuvinte foarte proaste, care nu fac bine sportului nostru. Ascultați, nu trebuie să ne amintească că a câștigat 20 de turnee majore. Cred că cineva care este alături de el ar trebui să-i amintească că el este Ronnie O'Sullivan.
Ca să fiu sincer, Ronnie O’Sullivan fără echipa sa, fără oamenii care sunt în jurul lui, nu ar fi deloc aici. El nu ar fi deloc aici. Se compară cu altcineva. Mă compară pe mine cu altcineva. Nu îmi place asta. Nu trebuie să ne comparăm cu ceilalți.
El spune: 'Tu ești sărac, eu sunt bogat, eu sunt Ronnie O’Sullivan'. Nu-mi place asta. Am bani, oamenii din Iran au bani, dar trebuie să respectăm și ființele umane. ", a comentat Vafaei.
Nu vreau să mă implic într-adevăr într-un asemenea tip de conversație. Îmi place mult de el, sunt fanul lui, îmi place ceea ce face, dar uneori este lipsit de respect, iar asta nu este bine pentru joc

"Cred că ar trebui să se retragă, să fiu sincer cu voi"

Vafaei le-a spus, de asemenea, reporterilor că simte că modul nr. 1 mondial de a se comporta nu a ajutat la atragerea unor sponsori mai mari la snooker.
"Cred că ar trebui să se retragă, să fiu sincer cu voi. Ar trebui să se retragă și apoi generația tânără să facă disciplina și mai mare", a spus iranianul.
"Nu văd nicio îmbunătățire, a fost 20 de ani în vârful acestui sport și ce a făcut pentru noi? Aceasta este cea mai mare întrebare a mea: ce a făcut pentru noi?" a mai adăugat Vafaei, care a acumulat break-uri de 52, 50, 81, 64 și 141 într-o victorie cu 5-0 în fața lui O'Sullivan, în primul tur al calificărilor German Masters, în doar 54 de minute în octombrie.
picture

Campionatul Mondial de snooker | Previziunile comentatorului Eurosport Sebastian Ujică

"Sunt din generația tânără, vreau să văd ce a făcut pentru sportul nostru. Unde sunt marile companii? După părerea mea, ar trebui să aibă propriul său avion privat, dar vine și se plânge de 10 sau 15 mii.
Ai fost în situația de a face sportul mai mare, de ce nu ai făcut-o? Câte contacte ai avut pentru a aduce companiile auto sau Rolex în sportul nostru pentru a-l dezvolta?"
Vafaei, în vârstă de 27 de ani, insistă că își va folosi platforma pentru a promova sportul pentru generațiile viitoare și a adăugat: "Absolut. Dacă ajung în acea poziție, dacă pot ajuta vreun jucător, îl voi ajuta. Nu sunt o persoană egoistă.
Există mâncare din belșug. Dacă obții mâncare, am mâncare și eu. Dacă iei bani, primesc și eu. Ar trebui să gândim așa.
Trebuie să-și pună o întrebare, de ce nu are avionul privat sau o casă mai mare, ca un fotbalist. Acum încă joacă pentru 70 de mii sau 50 de mii. Dacă vrea să facă sportul nostru mic, OK, este timpul să-i spunem: Retrage-te, omule. Retrage-te!'."
Campionul en-titre Mark Selby și al doilea cap de serie, O'Sullivan, vor intra în competiție sâmbătă, în ziua de deschidere a întrecerii de la Sheffield, contra a doi jucători veniți din calificări.
Campionatul Mondial de snooker va putea fi urmărit pe Eurosport și Eurosport Player în perioada 16 aprilie – 2 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo