Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luca Brecel și Mark Selby au petrecut împreună după finala Campionatului Mondial! Imagini de colecție

Dani Morar

Actualizat 04/05/2023 la 17:09 GMT+3

Luca Brecel este noul campion mondial la snooker, după o finală superbă împotriva lui Mark Selby. Imagini cu cei doi petrecând împreună au apărut pe rețelele de socializare, iar englezul a fost lăudat după ce a recunoscut superioritatea adversarului și i-a dedicat o melodie renumită.

Așa a câștigat Luca Brecel primul titlu mondial! Belgianul, descătușat când victoria a fost clară

Luca Brecel a devenit primul campion mondial la snooker din Europa Continentală, după ce a trecut de Mark Selby cu 18-15. Cei doi au oferit o finală epică, iar totul pare să se fi decis în cea de-a treia sesiune, atunci când cvadruplul campion mondial a avut o cădere inexplicabilă.
În ciuda înfrângerii, Selby a reușit primul break maxim din istoria unei finale de Campionat Mondial, iar după meci nu a părut foarte afectat. El a petrecut într-un club alături de adversarul său din finală, părând ca între ei să se lege o prietenie frumoasă, mai ales după declarațiile de la finalul partidei.
Mark a avut puterea să treacă peste eșec și i-a cerut DJ-ului să pună melodia "We are the champions", în semn de respect pentru adversarul său. Cei doi s-au amuzat alături de prieteni și au continuat petrecerea după meciul oferit la Crucible.
În aprilie 2009, Brecel a devenit cel mai tânăr campion european U19, la vârsta de 14 ani, dar acel succes era doar începutul unei cariere care se anunța foarte promițătoare. În mai 2011, belgianul a primit un wild-card pentru circuitul mondial și în primul său meci ca profesionist l-a învins pe mult mai cunoscutul Anthony Hamilton.
În acel sezon, Brecel a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge pe tabloul principal la Campionatul Mondial. El a jucat primul său meci la Crucible în 2012, la 17 ani și 45 de zile. A pierdut cu 5-10 în fața lui Stephen Maguire, dar impresia lăsată a fost una lăudabilă.
Citește și:

Mark Selby, discurs de mare campion la adresa lui Brecel

Mark Selby visa să devină pentru a cincea oară campion mondial, dar în prima și în special a treia sesiune din finală a fost de nerecunoscut, pierzând prea mult teren pentru a mai reveni în meci.
Chiar dacă mai mult ca sigur dezamăgirea a fost mare, "Bufonul din Leicester" a avut un discurs de mare campion, felicitându-și adversarul pentru succesul uimitor.
"Înainte de toate, felicitări lui Luca. E un mare talent, un băiat fantastic, cu o familie superbă și îi urez toate cele bune și să se bucure de această performanță. O meriți, prietene, ai jucat fantastic", a spus englezul.
Selby rămâne cu performanța de a deveni primul om din istorie care reușește un break maxim în finala Campionatului Mondial. El este al 10-lea om din toate timpurile care face un 147 la Crucible, după Kyren Wilson, Neil Robertson, John Higgins, Stephen Hendry, Ali Carter, Ronnie O’Sullivan, Mark Williams, Jimmy White și Cliff Thorburn.
Mark Selby a jucat a 6-a sa finală de Mondial, impunându-se în 4 dintre ele. În ceea ce îl privește pe Brecel, acesta e primul om din Europa continentală care devine campion mondial.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo