Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan știe numele noului campion mondial: "Un favorit mai mare nu putea exista"

Cristian Mihală

Actualizat 28/04/2023 la 07:55 GMT+3

Ronnie O'Sullivan este convins că Mark Selby va câștiga titlul mondial în acest an. "Bufonul din Leicester" este condus de Mark Allen, scor 5-3, după prima sesiune a semifinalei, însă are toate atu-urile pentru a deveni din nou "Regele Crucible".

Ronnie O'Sullivan of England reacts during an interview following their round two match against Hossein Vafaei of Iran on Day Eight of the Cazoo World Snooker Championship 2023 at Crucible Theatre on April 22, 2023 in Sheffield, England.

Credit imagine: Getty Images

De 4 ori campion mondial (2014, 2016, 2017 şi 2021), Selby e jucătorul văzut de unii specialişti cu cele mai mari şanse să îşi încheie cariera cu mai mult de 7 titluri mondiale cucerite (recordul lui Ronnie O'Sullivan și Stephen Hendry). Cei din clasa "1992" (Ronnie O'Sullivan, John Higgins şi Mark Williams) se vor retrage, Judd Trump şi Neil Robertson clachează foarte des la Crucible, astfel că Selby îşi poate continua în următorul deceniu dominaţia.

Mark Selby, marele pariu al lui Ronnie O'Sullivan la Campionatul Mondial

Englezul este cel mai bun din lume la loviturile de siguranță și are un joc complet, în care consistența este principalul atribut. Ronnie O'Sullivan știe foarte bine acest lucru, astfel că îl vede pe rivalul său de neoprit la Mondialul de anul acesta. În ciuda faptului că nu a avut o primă sesiune ideală în semifinala cu Mark Allen (5-3 pentru nord-irlandez), "The Jester from Leicester" e capabil să câștige partide importante și când nu evoluează la nivel maxim. Formatul (primul la 17 - în semifinale, respectiv la 18 - în finală) e un alt mare avantaj de care Selby va profita.
"Când vii la Sheffield există o anumită marjă de eroare. Nu poți juca perfect fiecare joc al fiecărui meci. Vei avea momente excelente și momente slabe, dar totul e să rămâi în acea marjă de eroare, să nu ieși de tot în decor.
De acum sunt 4 sesiuni pentru fiecare meci, astfel că e nevoie de consistență. Și cel mai consistent jucător este de departe Mark Selby. A demonstrat-o și în acest sezon, dar în general în cariera sa a arătat că reușește să rămână în marja de eroare și să câștige meciuri și când nu aduce la masă jocul său de tip "A". Știe că e capabil să facă față oricărei situații și, cu asta în minte, are un avantaj uriaș. Nu există un favorit mai mare decât el la titlul mondial, pur și simplu nu văd pe nimeni capabil să îl scoată într-atât din zona de confort încât să îl învingă", a spus "Racheta" despre rivalul său, cu care în trecut a avut câteva momente tensionate.
Scorul după primele sesiuni din semifinale
  • Mark Allen - Mark Selby 5-3
  • Si Jiahui - Luca Brecel 5-3
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo