Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Shaun Muprhy, discurs uimitor după eliminarea de la Campionatul Mondial. Ce a spus de adversar

Cristian Mihală

Actualizat 21/04/2023 la 09:18 GMT+3

Shaun Murphy a fost eliminat dramatic, în joc decisiv de la Campionatul Mondial de snooker. "Magicianul" a pierdut în joc decisiv disputa cu Si Jiahui, însă a găsit puterea să vorbească la superlativ despre adversar, după ce în trecut contestase prezența acestuia pe tabloul principal de la UK Championship.

Finalul dramatic din duelul Shaun Murphy - Si Jiahui, câștigat de chinez în decisiv

"Magicianul" a avut o a doua parte a sezonului foarte bună, câștigând Players Championship și Tour Championship, astfel că mulți specialiști îl cotau între primii 3 mari favoriți să câștige titlul suprem la Crucible. Visul englezului de a se impune pentru a doua oară la Campionatul Mondial a fost curmat de chinezul Si Jiahui, care a făcut o partidă mare, impunându-se cu 10-9.
Interesant este că Shaun Murphy a fost învins joi seară de jucătorul despre care făcea câteva afirmații ciudate în urmă cu un an și jumătate. La UK Championship 2021, Si Jiahui l-a învins pe Murphy în primul tur. Pe atunci, chinezul era încă amator, iar "Magicianul" a avut un discurs dur la finalul meciului, spunând că jucătorii amatori nu au ce să caute în turneele profesioniștilor, pentru că ei joacă fără presiune și de aceea reușesc uneori rezultate bune. "Mă simt foarte afectat de faptul că am pierdut în fața cuiva care nici nu ar trebui să fie în clădire. Nu știu de ce noi, ca sport, le permitem amatorilor să concureze în turnee profesioniste".
Între timp, discursul lui Shaun s-a schimbat la 180 de grade și, deși cu siguranță înfrângerea de aseară a fost greu de gestionat, britanicul a avut o atitudine de mare campion. El a vorbit la superlativ despre adversar, dând dovadă de mult fair-play.
"Nu pot face nimic altceva decât să îl felicit pe Si. Am jucat aici de multe ori mult mai slab și am reușit să câștig meciuri. Cred că am reușit împreună să facem o partidă grozavă, a fost un adevărat show. Am pierdut, dar vreau să îl felicit pe adversar și să îi doresc mult succes pe mai departe", a spus Murphy, citat de The Guardian.

Murphy, plecăciune în fața lui Si Jiahui: "A fost fabulos"

Murphy a fost condus cu 9-6, dar a avut puterea să câștige 3 frameuri la rând, pentru a trimite disputa în decisiv. Întrebat dacă a fost mulțumit de jocul său, englezul a admis că a făcut niște erori la începutul sesiunii, dar nu a vrut să pună prea mult accent pe acestea, subliniind încă o dată prestația de excepție a asiaticului. Acesta a atacat aproape orice bilă, curajul dat de vârstă fiind răsplătit la final
"Am făcut unele greșeli, dar nu vreau să fie despre mine, Si a făcut un meci excepțional și nu trebuie să îi luăm din credit. A fost fabulos. Am avut un sezon grozav, poate cel mai bun din carieră și am venit aici cu mare încredere. Dar sunt mândru de cum am jucat, nu m-am dat bătut niciodată, iar în jocul decisiv oricare dintre noi putea câștiga", a mai spus "The Magician".
Tabloul optimilor de finală de la Campionatul Mondial de snooker
  • Ronnie O'Sullivan - Hossein Vafaei
  • Luca Brecel - Mark Williams (4-4 după prima sesiune)
  • Anthony McGill - Jack Lisowski
  • Robert Milkins - Si Jiahui
  • Mark Allen - Stuart Bingham (5-3 după prima sesiune)
  • Jak Jones - Neil Robertson
  • Kyren Wilson - John Higgins
  • Garry Wilson - Mark Selby
Campionatul Mondial de snooker e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport în perioada 15 aprilie - 1 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo