Jucătorul român de origine armeană a reușit un turneu fantastic, reușind să se impună în finala disputată împotriva lui Ștefan Ilinca (Craiova) cu scorul de 4-2. Tot Babken a reușit și cel mai mare break al competiției (86 de puncte) în semifinala disputată împotriva lui Tiberiu Teodoru (București). Detaliile despre întregul turneu sunt pe www.snookerbucuresti.ro.
https://i.eurosport.com/2021/09/28/3228056.jpg
Festivitatea de premiere a turneului a fost una extrem de încărcată emoțional. Mara sau “My preccious one”, așa cum o alinta de fiecare dată Mario, a fost cea care a oferit trofeul destinat câștigătorului.
Snooker
David Gilbert a abandonat din senin în meciul cu Andy Hicks, din calificările Mastersului German
25/11/2022 LA 07:54

Reacții după a patra ediție a turneului Marius Ancuța Classic

"Sunt foarte emoționată și în același timp onorată sa fiu aici. Pentru mine a însemnat realmente cea mai mare pierdere a vieții mele, dar sunt foarte recunoscătoare pentru realizarea acestui turneu în memoria tatălui meu. Aș vrea ca acest turneu să nu se termine, să continue multe ediții de aici înainte, pentru că știu cât de mult și-ar fi dorit tata să se întâmple cu el în viață", a declarat Mara, fiind acompaniată, bineînțeles, de cea care i-a fost soție si alături până în ultimele momente ale vieții, Raluca Moianu.
https://i.eurosport.com/2021/09/28/3228055.jpg
"Este foarte emoționant pentru mine momentul acesta în fiecare an, este un moment absolut special. Eu nu cred în coincidențe, eu cred că așa le aranjează Universul, iar în acest an, 26 septembrie înseamnă 23 de ani de când eu și Mario am spus DA. Mario fost îndrăgostit în primul rând de snooker și foarte îndrăgostit de My Precious (n.r. Mara, fiica lui) care înmânează premiul pentru care sunt foarte mândră și sunt foarte mândră de voi toți care faceți o treabă extraordinară. Mulțumesc tuturor celor care își amintesc de Mario, își amintesc de pasiunea lui pentru snooker și duc mai departe această pasiune", a declarat Raluca la festivitatea de premiere.
Și cum și-au împărtășit cabina de comentariu la Eurosport peste 15 ani, la festivitate de premiere nu putea să lipsească Daniel Bontea, "Sandi" așa cum îl știu toți iubitorii de snooker din România.
https://i.eurosport.com/2021/09/28/3228053.jpg
"Vă mulțumesc pentru această invitație, deși am lipsit la ultimele două motivat pentru că nu am fost în țară, dar acum e un moment special în memoria lui Mario și nu am vrut să lipsesc. Cred că nu aș avea timp să povestesc câte am făcut împreună. Ne cunoșteam de mult, dinainte ca Eurosport să transmită snooker la televizor. Ne-am întâlnit în clubul Champions, am avut o relație frumoasă. La început am fost adversari la masa de snooker, pe urmă prieteni, apoi colegi de comentariu. Datorită lui am ajuns la Eurosport pentru că el m-a invitat în 2003 să comentăm finala campionatului mondial dintre Mark Williams și Ken Doherty. Când s-a îmbolnăvit Mario, a zis că are doar 3 plăceri: 1. să comenteze campionatul mondial (de snooker) ceea ce s-a întâmplat, am comentat împreună, am comentat și finala, deși nu era bine deloc, chiar se simțea rău; 2. să mergem în Deltă – am fost o săptămână cu el; 3. să mai prindă campionatul mondial de fotbal și exact când s-a încheiat campionatul mondial de fotbal s-a stins", a declarat Daniel la microfonul de comentariu al RST Snooker Club.

Ce ne așteaptă la Marius Ancuța 2022?

Prin vocea președintelui clubului de snooker, Rareș Sinca, clubul RST și-a exprimat dorința de a organiza acest turneu în fiecare an, dorind să creeze un eveniment internațional și de prestigiu în memoria lui Mario. "Din punctul nostru de vedere, al RST, promitem că acest turneu îl vom organiza din ce în ce mai bine. Ne dorim să facem un turneu național și de ce nu unul internațional în anii care urmează. Ne dorim ca acest turneu să fie o emblemă a snookerului din România pentru ca munca pe care a depus-o Mario să nu fi fost în zadar", a declarat Rareș.
https://i.eurosport.com/2021/09/28/3228054.jpg
Și cum fără sponsori toate aceste lucruri nu ar fi posibile, Ovidiu Iane, reprezentantul Indaco Systems și Lege 5, principalii parteneri ai RST în organizarea turneelor, și-a exprimat dorința de a susține în continuare snooker-ul pentru a găsi noi talente în România.
"Ideea e că pentru Mario important era nu neapărat fondul de premiere, ci competiția. Cred că este un concurs la care toți cei care l-au cunoscut ar trebui să vină necondiționat, indiferent, chiar și fără nici un premiu! Am observat că an de an crește nivelul de joc, mă uitam pe tabloul de concurs la rezultate și am văzut că au început să apară break-urile, asta este dovada și faptul că sunt rezultate care nu pot fi contestate. Ceea ce cred eu că va rezulta cumva din această activitate a academiei RST, este că până la urmă vom găsi câteva talente și se pare că avem câteva talente pe care dacă le vom crește vor ajunge mari jucători", a declarat Ovidiu la festivitatea de premiere.
Snooker
David Gilbert, abandon inexplicabil în meciul cu Andy Hicks din calificările la Mastersul German
25/11/2022 LA 07:23
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24