Dacă ziua a 4-a de concurs de la English Open a fost una plină de surprize, cu 10 jucători din top 16 mondial eliminați, faza sferturilor de finală a însemnat calificarea favoriților.
Primul dintre aceștia a fost David Gilbert, cel care continuă să spere la câștigarea primului său turneu din carieră, la câteva luni după ce ajungea în semifinalele Campionatului Mondial. Gilbert l-a învins după joc decisiv pe Ricky Walden după un meci cu multe răsturnări de situație: Gilbert a condus cu 2-0, pentru ca apoi să fie condus cu 3-2 și 4-3. Un break de 75 de puncte i-a adus victoria în ultimul frame și calificarea în semifinale.
Considerat favorit la câștigarea turneului, Mark Selby a avut mari emoții în duelul cu Mei Xiwen. Jucătorul chinez de 37 de ani a condus cu 3-0 după un joc slab al lui Selby, cel care a reușit doar 7 puncte în primele 3 jocuri. Triplu campion mondial, Selby a revenit chinuit, pentru ca apoi jocul său să progresez joc cu joc. Break-uri de 69, 70 și 132 de puncte l-au dus la un singur pas de victorie iar Selby a câștigat cu 5-3 până la urmă, cu Mei nereușind să facă vreun punct în ultimele 2 jocuri.
The Masters
Judd Trump, calificare dramatică în sferturi, la Masters! Englezul a trecut în decisiv de Mark Allen
12/01/2022 LA 18:06
În sesiunea de seară, Tom Ford l-a învins categoric pe Tian Pengfei cu scorul de 5-0, reușind break-uri de 62, 52 și 128 de puncte. La fel de dezechilibrat a fost și duelul dintre Mark Allen și Lee Walker. Walker, cel care a reușit să-l elimine din turneu pe Judd Trump, numărul 1 mondial, a câștigat primul său joc când scorul era deja 4-0. Allen nu s-a lăsat intimidat și a devenit ultimul semifinalist.
Semifinalele au loc astăzi și sunt transmise în direct de Eurosport. De la ora 14.45 are loc duelul dintre Mark Selby și Mark Allen, pentru ca în sesiunea de seară, de la ora 20.45, să avem meciul Tom Ford - David Gilbert.
English Open
English Open: Mark Selby, soluție și lovitură fantastice în meciul din prima rundă
01/11/2021 LA 18:56
Northern Ireland Open
Mark Allen, în semifinale la Openul Irlandei de Nord, după o revenire superbă contra lui Judd Trump
15/10/2021 LA 14:34