Ronnie O’Sullivan este unul dintre jucătorii de urmărit la Campionatul Mondial de snooker, chiar dacă englezul nu se află decât pe locul șase în clasamentul general, iar casele de pariuri nu îl mai pun în capul listei de favoriți la trofeu. .
După ce a contestat în câteva rânduri faptul că organizatorii au forțat întrucâtva mâna autorităților pentru a primi acceptul de a aduce un număr redus de spectatori în tribune, după ce s-a plâns de condițiile “ca de detenție” ce le-au fost impuse, O’Sullivan s-a pus pe disecat ediția 2020 de la Crucible din perspectivă pur sportivă. Așadar, la #SearaDeSnooker, vă prezentăm analiza detaliată a cvintuplului campion mondial, care a recunoscut că amânarea întrecerii de la Crucible și izolarea sa față de celelalte turnee importante ale sezonului creează un context favorabil pentru el. Și asta pentru că, în aprilie, când ar fi trebuit să se joace la Crucible, Judd Trump ar fi ajuns la start cu o aură de favorit uriaș, după ce reușise un sezon de record, cu șase titluri obținute în turneele de puncte, iar alți câțiva jucători erau într-o formă foarte, foarte bună.
“În acest moment, Campionatul Mondial din acest an mă avantajează din multe puncte de vedere, pentru că toată lumea a avut această pauză, care i-a scos din ritm. Eu nu prea aveam așa ceva, în timp ce alții aveau un ritm formidabil. Acum e ca și cum ai lua un sezon de la zero, toți sunt <<neîncălziți>> și de aceea cred că situația îmi este mai fovarabilă mie”, a afirmat Ronnie O’Sullivan, pentru Eurosport. “Evident, nu este o situație ideală”, a completat cel poreclit “Racheta”, un jucător recunoscut aproape unanim ca fiind cel mai mare talent al snookerului zilelor noastre. În baza acestei abilități înăscute de a trimite bile în buzunar și mai ales de a construi break-uri mari, O’Sullivan ar avea un avantaj în fața unor jucători care depind mai mult de orele cumulate de antrenament, care au nevoie să joace mult pentru a căpăta și încredere, și precizie în execuții.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56

"Poate că situația asta îi avantajează mai mult pe un Barry Hawkins sau pe un Stephen Maguire"

Mai departe, O’Sullivan a vorbit și despre impactul pe care atmosfera diferită l-ar putea avea asupra jocurilor și a rezultatelor. Mark Selby anunțase, tot în dialog cu Eurosport, că speră din tot sufletul ca ediția 2020 să încoroneze un jucător care a mai ridicat trofeul și în trecut, de teama că un succes în premieră nu ar avea aceeași valoare ca într-un sezon normal.
O’Sullivan afirmă că, în condițiile în care tribuna nu va mai fi la fel de plină, există o categorie specială de jucători ce pot profita. “Cu sau fără public, tot snooker joci. Ai un adversar în fața ta, care dacă este în formă, te va taxa dacă faci o greșeală. Din perspectiva aceasta, chiar nu se schimbă nimic. Însă ceea ce cred că se schimbă este faptul că, în mod normal, publicul și atmosfera joacă un rol important în orice turneu. Iar la Crucible, cu atât mai mult. Este cel mai important turneu al nostru și cred că în momente decisive nu va exista acel transfer de energie, pe care jucătorii îl simt. Unii, mai bine decât alții. Cred că asta poate schimba niște lucruri anul acesta. Pe un jucător ca Barry Hawkins sau Stephen Maguire, care își văd de treaba lor și te pedepsesc, poate că situația asta îi avantajează mai mult decât pe cineva ca Judd Trump sau John Higgins, care se hrănesc cu energia tribunei”, opinează englezul în vârstă de 44 de ani, totodată cel mai popular jucător din circuitul de snooker.

Interviu exclusiv cu Ronnie O'Sullivan

O’Sullivan: "Sunt ca Tiger Woods sau Roger Federer"

La șase ani după ultima finală jucată la Crucible, timp în care nu a mai trecut de faza sferturilor la Mondial, Ronnie O’Sullivan are acum o abordare diferită în turnee. Englezul a explicat pentru Eurosport că se bucură de apariția la masă, pentru că și-a schimbat mentalitatea și obiectivele.
"Eu am jucat două turnee în ultimele șapte luni. Nu m-am antrenat prea mult, nu am adunat prea multe meciuri jucate, dar este ok. Eu nu prea îmi fac griji din punctul acesta de vedere. Mă gândesc pur și simplu că odată intrat în turneu, la un moment dat se întâmplă ceva: pot să am un prim tur greu, poate un sfert de finală greu, dar - click - sunt gata! Aș putea câștiga acest turneu. Pot să câștig acest turneu. Cred că pur și simplu trebuie să te bazezi pe instinct, pe abilități și pe încrederea ta. Trebuie să mergi și să faci fiecare lovitură să conteze”, spune O’Sullivan.
"Dacă ar fi să mă gândesc puțin în ce punct am ajuns cu cariera mea, cred că sunt puțin ca Tiger Woods sau Roger Federer, din multe puncte vedere. Practic, nu ai nimic de demonstrat. Probabil că nu sunt cel mai bun jucător al lumii, dar aduc o anumită energie la orice turneu, dacă sunt la start și joc bine, aduc o anumită efervescență, aduc un anume 'vibe', diferit, iar eu încerc să privesc din punctul ăsta de vedere.
Sunt doar câțiva oameni care pot crea astfel de momente de magie. | Ronnie O'Sullivan
"Îmi spun că nu trebuie să fiu prea aspru cu mine dacă nu câștig. Eu nu joc la fel de mult ca ceilalți jucători, nu mai sunt la fel de ‘fit’ precum ceilalți, dar când e ziua mea și dacă totul merge bine, dacă am poate și un pic de noroc sau ce-o mai fi, pot să construiesc ceva ritm și atunci sunt în fața tuturor. Așa că îmi spun că sunt doar câțiva oameni care pot crea astfel de momente de magie, un număr foarte mic de astfel de oameni. Știu că asta poate însemna un 147, sau să câștig titlul mondial. Știu că pot să vin cu ceva special. Ăsta este sentimentul cu care trebuie să defilez în acest moment. Știu că îmi voi pune amprenta asupra turneului, într-un fel sau altul - sper că nu prin aceea că voi pierde în primul tur, ca anul trecut! Dar știu că sunt capabil să fac ceva deosebit și în aceste circumstanțe”, a tras concluzia Ronnie O’Sullivan.
Ronnie O’Sullivan va debuta duminică la Campionatul Mondial de Snooker, de la ora 16.30, împotriva thailandezului Thepchaiya Un-Nooh, cel mai rapid jucător din circuitul mondial profesionist.
Partidele de la Campionatul Mondial de Snooker debutează vineri, 31 iulie, în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15