Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ali Carter a câștigat Mastersul German, după o victorie clară în finala cu Tom Ford

Nicu Savin

Actualizat 05/02/2023 la 22:44 GMT+2

Ali Carter este noul campion de la Mastersul German, după ce l-a învins categoric pe Tom Ford în marea finală, scor 9-3. Acesta a fost al 5-lea turneu de clasament câștigat în carieră de Carter și primul după o pauză de 7 ani.

Așa a închis Ali Carter finala cu Tom Ford de la Mastersul German

Ediția din acest an a Mastersului German a fost una plină de surprize. Mulți jucători de top au pierdut încă din calificări, iar cei ajunși pe tabloul principal au dezamăgit. Asta le-a permis unor jucători de plan secund să iasă în față, iar Alister Carter a tras lozul câștigător.
Omul care a pierdut două finale de Campionat Mondial în fața lui Ronnie O'sullivan l-a învins clar în ultimul act pe Tom Ford, aflat la cea mai importantă dinală din carieră. Ford a început mai bine și a câștigat primele două frame-iri, dar "The Captain" a legat apoi 6 jocuri la rând, distanțându-se la 6-2.
picture

Carter, break de senzație în finala de la German Masters! The Captain, în avantaj după prima sesiune

Ali Carter a câștigat Mastersul German pentru a doua oară în carieră

Ford a păstrat suspansul adjudecându-și ultimul joc al primei sesiuni, dar la revenirea în arenă a fost un singur jucător la masă. Carter a câștigat 4 jocuri în mai puțin de o oră și jumătate și s-a impus cu scorul final de 10-3. Pe lângă prestigiosul trofeu, Carter pleacă acasă și cu suma de 80.000 de £. Acest succes îl va readuce pe Carter în Top 16 mondial, la vârsta de 43 de ani.
Este pentru a 2-a oară în carieră când Ali Carter obține trofeul la Mastersul German, el fiind campion și în 2013, după o finală câștigată cu 9-6 în fața lui Marco Fu. Doar John Higgins, Ronnie O'sullivan, Mark Williams și Judd Trumpo mai au câte două trofee la competiția din Germania.
De altfel, această competiție este prima pe care englezul o câștigă de două ori în carieră. Carter mai are în palmares alte 3 turnee de clasament câștigate: Welsh Open (2009), Shanghai Masters (2010) și World Open (2016). De asemenea, el a mai câștigat 3 turnee invitaționale: Benson and Hedges Championship (1999), Huangshan Cup (2008) și General Cup (2014), dar și Paul Hunter Clasic (2015).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo