Iulian Boiko are nervii tari, în ciuda vârstei fragede. Condus cu 4-1 de fostul câștigător de Shoot Out, Michael Georgiu, adolescentul din Ucraina a reușit 4 breakuri extrem de consistente în următoarele 5 frameuri (94, 80, 61 și 100) pentru a-și asigura victoria, scor 6-4. Ultimul break a fost și cel mai mare realizat de el în scurta carieră de profesionist.
"E o perioadă foarte grea pentru noi, pentru că suntem în război. Sper că am făcut câțiva oameni fericiți în Ucraina azi. Am jucat extraordinar și sper să îmi păstrez forma și în următoarea partidă din calificări", a spus Boiko pentru Eurosport, pentru ca apoi să vorbească despre cât de greu a fost ultimul joc al întâlnirii, din cauza presiunii: "Am fost foarte emoționat, Michael a avut câteva șanse să construiască un break câștigător și să egaleze la 5, dar le-a ratat. Am fost extrem de nervos, dar am reușit să fac un break foarte mare, cel mai mare al meu în circuit, până în prezent".
CITEȘTE ȘI:
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
RONNIE O'SULLIVAN NU SE CONSIDERĂ MARE FAVORIT LA CAMPIONATUL MONDIAL. EXPLICAȚIILE "RACHETEI"

Boiko, prezent la Crucible încă din 2020

Nu e prima oară când Boiko a venit la Sheffield în tentativa de a se califica pe tabloul principal de concurs. În urmă cu doi ani, la doar 14 ani, ucraineanul a participat de asemenea în calificările pentru Mondial, dar a fost învins încă din prima manșă de Thor Chuan Leong, 6-3.
Între timp, Boiko a adunat ceva experiență și chiar a reușit să obțină primul său succes în circuit, împotriva lui Fergal O'Brien, la Openul Gibraltarului, luna trecută.
În turul următor, Boiko îl va întâlni pe David Grace, numărul 58 mondial, dar trebuie spus că, în ciuda talentului enorm, ucraineanul are șanse mici să ajungă pe tabloul de 32. Pentru că în fazele finale ale calificărilor apar nume uriașe, precum Graeme Dott, Ali Carter, Ryan Day, David Gilbert, Martin Gould, Ding Junhui, Liang Wenbo sau Stephen Maguire.
Campionatul Mondial de snooker debutează la Eurosport cu meciurile de pe tabloul principal sâmbăta viitoare, 16 aprilie.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15