Triplu campion mondial, Mark Williams revine în sferturile Campionatului Mondial pentru prima dată după cel mai recent triumf al său la Crucible, din 2018.
După primele două sesiuni, tabela înregistra egalitate perfectă, 8-8. Bingham a deschis sesiunea decisivă cu un break de 70 de puncte, trecând astfel în avantaj, 9-8, însă galezul a răspuns prompt, câștigând cinci dintre următoarele șapte jocuri disputate, cu break-uri de 67, 90, 74 și 75.
La 45 de ani, Williams a devenit deja cel mai vârstnic jucător ajuns pe tabloul final de opt de la Crucible din 2010 încoace, de la Steve Davis. Galezul s-a ironizat singur la interviurile de după meci: “Am risipit câteva jocuri, am avut câteva ratări ușoare, dar acesta este jocul meu acum – când ratez, trebuie să-mi uit repede ratările. La vârsta asta, pot încă să trimit în buzunar orice bilă aș avea pe masă, dar în egală măsură pot să și ratez cea mai ușoară bilă din istoria snookerului. Merg spre 46 de ani și știu că nu mai am cum să devin mai bun, urmează doar un declin. Voi începe să ratez bile din ce în ce mai ușoare.”
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 3 ORE
A fost multă presiune în sesiunea decisivă, dar am reușit să arăt cel mai bun joc al meu. A fost un meci greu. Chiar și când am reușit un break de 75 de puncte în ultimul joc, au mai urmat 15 minute de chin. Eram convins deja că Stuart va reuși snookerele de care avea nevoie și că scorul va deveni 12-12.
Mark Williams
Williams, locul 3 în clasamentul mondial, va juca mai departe împotriva învingătorului partidei dintre englezul Ronnie O’Sullivan și chinezul Ding Junhui. Galezul a explicat de ce și-ar dori un duel cu O’Sullivan: “Am crescut împreună, la juniori, iar la Crucible nu ne-am mai duelat de mult timp. Ar trebui să fac un meci colosal, dar și atunci s-ar putea să nu fie suficient. Care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Să pierd 13-0, m-aș duce acasă. Dar știu că toată presiunea ar fi pe Ronnie”, a transmis campionul mondial din 2000, 2003 și 2018.
Norvegianul Kurt Maflin a fost primul jucător calificat în sferturile de finală la ediția 2020 a Campionatului Mondial de Snooker, după 13-11 în fața scoțianului John Higgins. Acesta va juca pentru un loc în semifinale cu învingătorul meciului dintre Anthony McGill și Jamie Clarke.
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 4 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46