După ce Barry Hawkins l-a învins repede pe debutantul Alexander Ursenbacher cu 10-2, ultimul meci din turul 1 al turneului a adus o nouă surpriză uriașă.
https://i.eurosport.com/2020/07/28/2857037.jpg

Maguire, al 3-a cap de serie eliminat

Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
Shaun Murphy a fost primul cap de serie eliminat de la Crucible, după ce a pierdut categoric, scor 10-4, contra tailandezului Noppon Saengkham. A urmat apoi Mark Allen, care a fost învins de debutantul Jamie Clarcke cu 10-6, iar aseară Steven Maguire a devenit al 3-lea jucător de top care părăsește competiția.
Steven Maguire a venit la Crucible din postura de câștigător al singurului turneu oficial post-pandemie, scoțianul impunându-se la Tour Championship în luna iunie și nimic nu anunța o îngrângere atât de rapidă.
Dar Maguire (numărul 9 mondial) a avut o primă sesiune dezastruoasă în fața lui Martin Gould (numărul 61 mondial) pe care a pierdut-o cu 7-2 și nu a mai putut face nimic în sesiunea decisivă de aseară. La reluarea jocului, Gould s-a distanțat repede la 9-2, iar apoi scoțianul a avut o tresărire de orgoliu.
Acesta și-ar fi putut salva onoarea dacă ar fi reușit break-ul maxim de care a fost foarte aproape în frame-ul 12, dar a pierdut poziția bilei albe când mai erau doar 3 bile roșii pe masă. Imediat după acel joc, Gould a închis meciul (10-3) după un break de peste 50 de puncte și a trecut în runda următoare, unde îl va întâlni pe Kyren Wilson, jucător calificat direct optimi după retragerea surprinzătoare a lui Anthony Hamilton.
Așadar, Martin Gould obține o victorie mare, mai ales dacă ținem cont de faptul că înaintea începerii calificărilor pentru Crucible acesta era în postura ingrată de a ieși din circuitul mondial profesionist în cazul în care ar fi pierdut în primul meci. Le-a câștigat pe toate 3 și acum a trecut și de primul tur, iar de aici înainte orice este posibil.
"Nu vreau să mă opresc aici. Kyren va fi un adversar dur, dar aștept cu nerăbdare această provocare.", a spus Martin Gould la finalul partidei.
https://i.eurosport.com/2020/04/29/2812536.jpg

John Higgins are probleme serioase cu Kurt Maflin

De 4 ori campion la Crucible, scoțianul John Higgins are un meci foarte greu contra norvegianului Kurt Maflin în optimile de finală. Higgins a început bine partida și a condus cu 2-0, dar apoi Maflin a revenit și la pauză s-a intrat la egalitate 2-2.
După pauză, norvegianul a câștigat 2 frame-uri consecutive, distanțându-se la 4-2, dar Higgins a răspuns apoi cu un break de 101. Ultimul frame din prima sesiune i-a revenit însă tot lui Maflin, astfel că meciul se va relua astăzi de la ora 12:00 de la scorul de 5-3 pentru norvegian, urmând ca de la ora 21:00 să aflăm primul sfertfinalist de la această ediție a CM.
Singura optime în care se înfruntă 2 foști campioni mondiali a început aseară între galezul Mark Williams (3 titluri) și englezul Stuart Bingham (1 titlu). Echilibrul a persistat în prima repriză, scorul pauzei fiind egal, 2-2.
Apoi Williams a avut o serie de 3 frame-uri consecutive câștigate, dar Bingham a salvat oarecum sesiunea câștigând ultimul frame. Așadar, sesiunea a doua va porni astăzi de la scorul de 5-3 pentru Williams cu începere de la ora 16:30, iar sesiunea decisivă va avea loc mâine la ora 12:00.
Astăzi vor începe la Crucible alte 2 partide din optimile de finală ale competiției: Mark Selby-Noppon Saengkham de la ora 12:00 și Judd Trump-Yan Bingtao de la ora 16:30.

Tabloul optimilor la Campionatul Mondial de Snooker 2020

  • Judd Trump – Yan Bingtao
  • Kyren Wilson – Martin Gould
  • John Higgins – Kurt Maflin (3-5 după prima sesiune)
  • Anthony McGill – Jamie Clarke
  • Mark Williams – Stuart Bingham (5-3 după prima sesiune)
  • Ding Junhui – Ronnie O’Sullivan
  • Mark Selby – Noppon Saengkham
  • Barry Hawkins – Neil Robertson
Toate meciurile Campionatului Mondial de Snooker pot fi urmărite pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57