Ronnie O'Sullivan este considerat la scară largă cel mai mare jucător de snooker din istorie. Chiar dacă nu a mai câștigat vreun trofeu din 2019, "Racheta" continuă să facă senzație în multe momente, iar atunci când este în formă este imbatabil.
Nu a fost cazul la Openul Irlandei de Nord, unde a Ronnie a fost eliminat de Yan Bingtao în optimile de finală. După meci englezul a declarat însă că astfel de turnee sunt doar de antrenament pentru el, obiectivele sale principale fiind turneele Triplei Coroane (UK Championship, Mastersul și Campuinatul Mondial).

Șoc la Open-ul Irlandei de Nord. Ronnie O'Sullivan, eliminat în optimile de finală de Bingtao Yan

Northern Ireland Open
John Higgins a pierdut un frame dramatic și apoi a fost eliminat de la Openul Irlandei de Nord
20/10/2022 LA 16:22
Una dintre principalele calități ale lui O'Sullivan de-a lungul fastuoasei sale cariere a fost rezistența la presiune. În cele mai grele momente, Ronnie a reușit deseori să găsească cele mai bune soluții și să iasă învingător. Marea majoritate a jucătorilor clachează atunci când se află sub presiune, dar "Racheta" a declarat că adoră să joace în astfel de condiții, pentru că atunci jocul său crește ca nivel.
"Îmi place presiunea. Cu cât ai mai multă presiune sau așteptări asupra ta, cu atât trebuie să oferi mai mult. E ca o chestiune de viață și de moarte. Când viața ta depinde de ceva, trebuie să găsești o soluție să ieși victorios. Presiunea ar trebui să fie elementul care să te ajute să-ți crești nivelul jocului", a declarat O'Sullivan în studiolul Eurosport.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan, convins că generația sa este mai bună decât cea actuală

Compararea generațiilor este dificilă în orice sport, iar snookerul nu face abstracție. Momentan, există un duel de la distanță între vechea generație și noul val, ambele categorii având în componență jucători fenomenali.
Comparând cele două generații, O'Sullivan consideră că cea din care face parte are mai multă calitate: "Aș spune că primii patru din generația mea: eu, Higgins, Williams și Hendry i-am învinge probabil pe Robertson, Trump, Selby sau Ding. Totuși, în primele runde ale acestor turnee (n.r. cele în care se joacă în format scurt) pot exista mulți jucători care să facă 3-4 breakuri mari și să furnizeze adevărate șocuri".
Astăzi vor avea loc semifinalele Openului Irlandei de Nord. În prima dintre ele Mark Allen se va duela cu Ricky Walden, iar în cea de-a 2-a Uan Bingtao îl va întâlni pe John Higgins. Ambele partide vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Northern Ireland Open
John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile
18/10/2021 LA 07:48
Northern Ireland Open
Mark Allen, victorie dramatică în fața lui Higgins, în finala Openului Irlandei de Nord
18/10/2021 LA 04:38