Ronnie O'Sullivan și-a făcut debutul în sezonul 2021-2022 la Openul Irlandei de Nord. Sextuplul campion mondial l-a învins fără probleme în runda inaugurală pe Stuart Carrington, scor 4-0, un meci în care a reușit un break de peste 100 de puncte.
În runda următoare, O'Sullivan va juca împotriva lui Andy Hicks, numărul 103 mondial. Ronnie a jucat mereu foarte bine la Openul Irlandei de Nord, dar nu a reușit încă să câștige acest turneu, care face parte din seria Home Nations, alături de Openul Englez, Openul Galez și Openul Scoțian.
La ultimele 3 ediții, O'Sullivan a jucat de fiecare dată finala, dar a fost învins mereu de Judd Trump. Există posibilitatea ca cei doi să lupte și în acest an pentru trofeu, ei fiind pe părți diferite de tablou.
Northern Ireland Open
John Higgins a pierdut un frame dramatic și apoi a fost eliminat de la Openul Irlandei de Nord
20/10/2022 LA 16:22

Snooker : Cele mai spectaculoase lovituri ale lui Ronnie O'Sullivan din sezonul 2020/2021

Citește și:

Ronnie O'Sullivan: "Voi juca doar când am chef"

La finalul partidei cu Carrington, Ronnie O'Sullivan a făcut un anunț care îi poate îngrijoara pe fanii săi, deoarece a menționat că și-a făcut un program clar pentru acest sezon și va decide aproape spontan la ce turnee va participa. În stagiunea precedentă Ronnie a jucat la majoritatea turneelor, dar acest lucru a fost posibil pentru că nu a trebuit să călătorească foarte mult, majoritatea evenimentelor având loc în Milton Keys.
"Nu am un plan. Voi juca doar când am chef. Dacă nu îmi vine să joc, nu o voi face. Anul trecut nu a trebuit să merg în China. Din punct de vedere logistic, în mod normal, nu pot face înconjurul lumii de patru ori în trei săptămâni.", a spus O'Sullivan pentru Eurosport.
În ceea ce privește nivelul jocului său din acest start de sezon, Ronnie a declarat: "Cred cu tărie că dacă joc bine ar trebui să am șanse să câștig. Dacă nu, tot ar trebui să am șanse să câștig. Am câștigat o mulțime de turnee fără să joc cel mai bine. Nu-mi pun niciodată problema abilității mele la masă. Câștigarea turneelor este doar un produs secundar la ceea ce faci."
În sezonul trecut, Ronnie a jucat 5 finale în circuit, dar nu a câștigat niciun trofeu, o perfromanță extrem de slabă în viziunea unor specialiști, ținând cont de talentul extraordinar pe care îl are.
Englezul nu consideră însă sezonul trecut unul ratat și a ținut să le răspundă criticilor într-un mod ironic: "Dacă socotiți cinci finale jucate ca fiind un sezon prost, atunci acesta este un compliment."
Ronnie O'Sullivan poate fi urmărit în acțiune în această seară, în meciul cu Andy Hicks, care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player cu începere de la ora 21:00. De altfel, toate meciurile de la Openul Irlandei de Nord sunt transmise în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Northern Ireland Open
John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile
18/10/2021 LA 07:48
Northern Ireland Open
Mark Allen, victorie dramatică în fața lui Higgins, în finala Openului Irlandei de Nord
18/10/2021 LA 04:38