Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Openul Irlandei de Nord | Mark Allen s-a calificat în finală după o victorie clară în fața lui Neil Robertson

Ion Alexandru

Publicat 23/10/2022 la 08:37 GMT+3

Visul lui Mark Allen de a-și apăra trofeul cucerit la Openul Irlandei de Nord continuă după o victorie superbă în fața lui Neil Robertson. Seria Home Nations a revenit cu Northern Ireland Open și este live și exclusiv pe Eurosport. Allen se va lupta pentru trofeul de la Belfast cu chinezul Zhou Yuelong.

Mark Allen a reușit un break de peste 100 de puncte în semifinala cu Robertson

Încercarea lui Mark Allen de a-și apăra titlul cucerit în Irlanda de Nord anul trecut a ajuns la punctul culminant! Allen s-a impus fără emoții, cu 6-2 în fața lui Neil Robertson, în semifinale.
Robertson a sosit la Belfast cu o serie de victorii în semifinale împotriva lui Allen, dar favoritul gazdelor a întrerupt această serie la Waterfront Hall, în fața unui public entuziast.
Numărul 10 mondial, Allen a spus, după victoria în fața lui Xiao Guodong în sferturile de finală, că a mai trecut un obstacol pentru visul său de a-și apăra trofeul. După victoria sa impresionantă în fața lui Robertson, obiectivul va fi să-l învingă și pe Zhou Yuelong. Astfel, nordirlandezul a pune mâna pe Trofeul Alex Higgins pentru a doua oară consecutiv.
Ronnie O'Sullivan a spus înainte de meci că nu au existat slăbiciuni în jocul lui Robertson, la acest turneu. Jocul său a fost însă pertubat de precizia și calmul lui Allen. Favoritul gazdelor a condus, din punct de vedere mental, dar și pe tabelă tot timpul. Frame-urile 3, 4 și 5 au fost câștigate de Allen, care de la 1-1 a reușit să ducă scorul la 4-1 și se putea spune că pauza putea devenea aliatul lui Robertson. Australianul, numărul 3 mondial, a bifat doar un frame, dar revenirea nu a putut fi completată. Semifinala a demonstrat că publicul joacă un rol determinant, chiar și într-un sport în care liniștea se combină perfect cu eleganța și inteligența eroilor de la masă. Energizat de fanii din Belfast, eroul local Allen a câștigat cu 6-2 și va juca pentru trofeu.
picture

Mark Allen, lecție de snooker pentru Robertson. Break magnific pentru "The Pistol"

Finala de la Openul Irlandei de Nord, Allen - Zhou va fi de la ora 15 pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo