John Higgins l-a întâlnit în primul tur de la Masters pe Zhao Xintong, iar scoțianul avea, cel puțin pe hârtie, un meci dificil în față. Nu a fost să fie așa pentru că cvadruplul campion mondial a jucat impecabil în cea mai mare parte a meciului și s-a impus cu 6-2.
Higgins a început partida cu un break de peste 100 de puncte, dar chinezul i-a răspuns cu aceeași monedă și se părea că meciul va fi unul extrem de echilibrat.

Zhao Xintong a reușit un break magnific în partida contra lui John Higgins de la Masters

World Grand Prix
World Grand Prix: Martin Goul l-a învins pe Zhao Xintong, campionul de la UK Championship
14/12/2021 LA 08:44
Faptul că Xintong s-a aflat la prima participare la prestigiosul turneu invitațional, care îi reunește pe cei mai buni 16 jucători ai lumii, s-a văzut cu vârf și îndesat în continuarea jocului, iar fiecare greșeală a chinezului a fost taxată imediat de Higgins. Scoțianul a condus cu 3-1 la pauză și la reluare a reușit un nou break superb, de 120 de puncte.

John Higgins, break de 120 de puncte în meciul cu Zhao Xintong

Xintong a făcut 4-2, dar acela a fost ultimul frame câștigat de câștigătorul UK Championsip din acest sezon, Higgins consifințindu-și victoria cu 6-2.
Vezi și:

John Higgins - Mark Williams, duel de gală în sferturile de la Masters

În sferturile de finală vom avea parte de un duel de gală, Higgins urmând să-l întâlnească pe Mark Williams, care a trecut ieri de Yan Bingtao cu 6-4.
Istoria confruntărilor dintre Higgins și Williams este veche de 30 de ani, cei doi fiind componenți ai celebrei "Clase '92", alături de Ronnie O'Sullivan. Ultimele întâlniri directe dintre cei doi mari campioni în turnee importante au fost extrem de atractive, astfel că se așteaptă acest lucru și de la duelul lor de la Masters. Galezul s-a impus în finala Campionatului Mondial din 2-19 (18-16), iar scoțianul s-a revanșat în optimiel de la Crucible din sezonul trecut (13-7). În actuala stagiune, Higgins a câștigat singurul meci direct, în joc decisiv (4-3), în optimile de finală de la Openul Irlandei de Nord.
John Higgins și Mark Williams au câștigat fiecare de câte două ori trofeul la Masters. Scoțianul s-a impus în 1999 și 2006, iar galezul în 1998 și 2003.
Mastersul de la Londra va continua în această seară cu partida dintre Shaun Murphy și Barry Hawkins, care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player de la ora 21:00. Mâine vor avea loc alte două meciuri din primul tur: Ronnie O'Sullivan - Jack Lisowski și Mark Selby - Stephen Maguire.
Scottish Open
Luca Brecel, campion la Scottish Open! John Higgins a pierdut a 4-a finală a sezonului
12/12/2021 LA 21:42
Scottish Open
Jonh Higgins i-a aplicat o corecție lui Ronnie O'Sullivan și e primul finalist de la Scottish Open
11/12/2021 LA 15:31