Hendry s-a retras din activitate după Campionatul Mondial din 2012, când a fost eliminat în sferturile de finală de conaționalul Stephen Maguire. La acea competiție, Hendry a reușit cel de-al 11-lea break maxim din carieră, iar vestea retragerii sale a uimit mare parte din lumea snookerului.
Cu toate acestea, după 8 ani departe de snookerul profesionist, Hendry a luat decizia de a reveni. El se alătură așadar altor nume legendare precum Jimmy White sau Ken Doherty, care beneficiază de un wild-card pentru a face parte pentru următoarele 2 sezoane din elita snookerului mondial.
https://i.eurosport.com/2012/01/14/799285.jpg
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46

Stephen Hendry deține recordul de titluri la Crucible

Stephen Hendry a câștigat 36 de titluri în carieră, doar Ronnie O'Sullivan având mai multe (37). Totuși scoțianul deține 7 titluri de campion mondial, record neegalat de nimeni până acum.
Scoțianul a dominat snookerul în anii '90, fiind lider în clasamentul mondial 8 ani consecutiv (1990-1998). Toate cele 7 titluri mondiale au fost câștigate în acel deceniu, ultimul survenind în 1999.
Ultimul turneu câștigat de Hendry a fost Cupa Maltei în 2005 când l-a învins pe compatriotul Graeme Dott în finală. Primul turneu la care va participa Hendry după revenire va fi European Masters, care va avea loc în perioada 21-27 septembrie.
https://i.eurosport.com/2013/02/25/960821.jpg

Stephen Hendry: "Mi-a fost întotdeauna dor de concurență"

Atât Hendry, cât și conducătorii snookerului sunt încântați de această revenire, care cu siguranță va avea un impact major și asupra fanilor acestui sport.
"Sunt încântat să am ocazia de a participa la câteva turnee în următoarele două sezoane. M-am simțit foarte bine cu tacul în mână la ultima ediție a Campionatului Mondial al Seniorilor și sunt încrezător în jocul meu. Mi-a fost întotdeauna dor de concurența și, deși nu am așteptări în ceea ce privește performanța, mi s-a părut un moment bun pentru a reveni în snookerul profesionist.", a declarat Hendry.
Barry Hearn, președintele World Snooker Tour, a declarat: "Sunt încântat că Stephen a decis să se întoarcă la turnee. Este un gigant al sportului și știu că toate privirile vor fi îndreptate asupra lui de fiecare dată când va fi la masă în următoarele luni. Este minunat să știm că își dorește să fie competitiv și, având în vedere realizările sale extraordinare, nu a fost dificil să-i oferim posibilitatea de a se întoarce. Îi doresc lui Stephen tot binele pentru următoarele 2 sezoane."
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57