Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Selby este al 2-lea semifinalist de la Crucible! "Bufonul" l-a surclasat pe Mark Williams

Nicu Savin

Publicat 28/04/2021 la 15:29 GMT+3

Mark Selby s-a calificat lejer în semifinalele Campionatului Mondial de snooker, după ce a avut o evoluție aproape perfectă în meciul cu Mark Williams.

Mark Selby

Credit imagine: Getty Images

Cel mai așteptat meci din sferturile de finală ale Campionatului Mondial, unul între doi jucători cu câte 3 trofee în palmares, nu a fost nici pe departe atât de echilibrat cum se anunța. Mark Selby a avut nevoie de numai 2 sesiuni pentru a-l învinge pe galezul Mark Williams.
"Bufonul din Leicester" a condus cu 6-2 după prima sesiune (desfășurată ieri) iar în startul celei de-a 2-a a continuat să evolueze la un nivel extrem de ridicat și a câștigat toate cele 4 jocuri din prima repriză, distanțându-se la 10-2.
Departe de a avea evoluția din optimi contra lui John Higgins, Mark Williams a câștigat primul joc din repriza secundă, dar apoi Selby nu a mai pierdut niciun frame și s-a impus în final cu 13-4.

Mark Selby, în mare formă la Crucible

Din 2017 nu se mai înregistrase o diferență atât de mare într-un meci din sferturile de finală de la Campionatul Mondial. Atunci, tot Mark Selby era în prim plan, el învingându-l cu 13-3 pe Marco Fu, în drumul către ultimul său titlu mondial. Englezul s-a mai impus la Crucible în 2014 și 2016.
Astfel, Selby devine al 2-lea jucător care a obținut calificarea în semifinale, după Kyren Wilson, care l-a învins pe Neil Robertson cu 13-8. Pentru un loc în marea finală, Selby îl va întâlni pe câștigătorul disputei Anthony McGill-Stuart Bingham. Scoțianul conduce cu 9-7 după primele 2 sesiuni.
Deși nu a avut un sezon extraordinar, se pare că Selby și-a atins forma maximă chiar la Campionatul Mondial și este acum unul dinte marii favoriți la cucerirea trofeului. Rămâne de văzut cum va reacționa acesta atunci când va da peste un adversar care să-i pună cu adevărat probleme, deoarece Kurt Maflin (10-1), Mark Allen (13-7) sau Mark Williams (13-4) nu s-au ridicat la nivelul său în primele 3 tururi.
Toate meciurile de la Campionatul Mondial de snooker sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Programul sferturilor de finală de la Campionatul Mondial de snooker
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo