Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză în prima zi, la World Grand Prix: Neil Robertson, eliminat de Robert Milkins

Cezara Paraschiv

Actualizat 15/12/2020 la 10:21 GMT+2

Robert Milkins a reușit o victorie surprinzătoare, luni seară, în fața deținătorului titlului de la World Grand Prix, Neil Robertson, scor 4-2. La finalul partidei din Marshall Arena, englezul a vorbit despre anxietatea provocată de coronavirus.

UK Championship : Robertson wins the final against Trump

Credit imagine: Eurosport

Numărul doi mondial, Neil Robertson, a fost eliminat încă din primul tur la ultimul turneu de snooker programat în acest an. Robert Milkins a reușit să preia conducerea încă din start de partidă, la capătul unui joc echilibrat, în care australianul a avut prima șansă. Un break de 67 de puncte nu i-a fost însă suficient lui Robertson pentru a câștiga jocul inaugural, australianul ratând o bilă roșie la buzunarul de colț, iar Milkins, într-o dispoziție de joc impresionantă, i l-a suflat, cu închidere de masă de 70 de puncte.
Englezul, locul 32 în clasamentul mondial, și-a dublat avantajul printr-un break de 116 puncte, ce avea să rămână al doilea cel mai mare break realizat luni la World Grand Prix, după un 128 reușit de Xiao Guodong în fața scoțianului John Higgins.
Deși Robertson a egalat scorul, 2-2, ajutându-se de break-uri de 52 și 87 de puncte, Milkins a revenit la conducerea meciului, după o vizită la masă concretizată cu 84 de puncte, punând apoi capăt duelului cu 4-2, în fața celui care în urmă cu doar opt zile câștigase Campionatul Regatului Unit.
Neil Robertson își încheie astfel evoluția din 2020 cu o eliminare prematură la World Grand Prix, după ce săptămâna trecută a preferat să nu participe la Open-ul Scoțian, după epuizanta finală de la UK Championship, câștigată cu 10-9 în fața lui Judd Trump.
Milkins va juca în optimi cu învingătorul meciului dintre Shaun Murphy și Jack Lisowski, programat să se dispute miercuri, de la ora 16:00.

Incertitudinea provocată de Covid-19 îl apasă pe Milkins

Robert Milkins, 44 de ani, a vorbit după victoria în fața lui Neil Robertson despre adversarul invizibil care îi incomodează pe toți jucătorii de snooker. "Eu nu dorm prea bine, în general. Mă culc seara în jurul orei 21:00-22:00, apoi mă trezesc pe la 4:00 și nu mai pot să adorm. Încep să mă gândesc – 'când va veni acel telefon?' Dacă primești acel telefon, nu e deloc bine, pentru că înseamnă că ai luat virusul. Unii jucători sunt bine, nu se gândesc la asta. Dar pentru mine... dacă mă trezesc la ora 4:00, nu este deloc bine să joc la ora 22:00", a transmis Milkins, primul jucător de snooker din istorie care a reușit break-ul maxim în calificările de la Campionatul Mondial.
Am avut emoții la începutul meciului. Neil este un jucător de clasă. A fost cel mai bun joc pe care l-am făcut împotriva lui. L-am învins și la Campionatul Mondial, dar nu pun prea mare preț pe prima victorie, pentru că el era pur și simplu terminat acolo. | Robert Milkins

Rezultatele primei zile la World Grand Prix, turul 1

  • Barry Hawkins4v1 Ricky Walden
  • Joe Perry 2v4Anthony McGill
  • John Higgins4v2 Xiao Guodong
  • Neil Robertson 2v4Robert Milkins

Programul de marți, la World Grand Prix

De la ora 15:00
  • Judd Trump v Michael Holt
  • Li Hang v Stuart Bingham
  • Lu Ning v Robbie Williams
  • Ding Junhui v Jak Jones
Ora 21:00
  • Ronnie O'Sullivan v Ali Carter
  • David Grace v Yan Bingtao
  • Martin Gould v Mark Allen
  • Kyren Wilson v Kurt Maflin
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo