Pilotul de Formula 1 Robert Kubica s-a arătat încântat de faptul că Varșovia va găzdui o etapă a Grand Prix-ului de Speedway. Sportivul care concurează pentru Alfa Romeo a dezvăluit că speră ca favoritul publicului, Patryk Dudek, să se impună în cursă.
Kubica se așteaptă la o cursă palpitantă, fiind curios cum se va termina totul după ce Bartosz Zmarzlik a început sezonul cu o victorie uluitoare în Marele Premiu al Croației.
"Este un eveniment grozav, nu numai pentru cicliștii polonezi, ci și pentru mine, pentru că fac parte dintr-un eveniment atât de important. Presupun că a fost cu adevărat dificil din punct de vedere organizatoric, mai ales după ce s-a întâmplat cu Covid-19.
Speedway GP
Top 3 dueluri din a doua etapă din Speedway Grand Prix, de la Varșovia
16/05/2022 LA 13:14
Abia aștept ca acele tribune să fie pline. Fanii polonezi vor face evenimentul foarte special, nu numai pentru cicliști, ci pentru toți cei care participă la Grand Prix. Aștept cu nerăbdare să am o experiență atât de frumoasă.
Cu siguranță, Bartosz Zmarzlik este unul dintre favoriți și mi-aș dori să-l văd câștigând, dar suntem cu ochii pe cei mai buni cicliști din lume. Nu este niciodată ușor să câștigi și cred că în acest loc special există și diferențe tehnice față de cele de pe un stadion sau o pistă normală.
Întotdeauna există un semn de întrebare, dar eu voi ține degetele încrucișate va fi pentru Zmarzlik. Aștept cu nerăbdare să particip la acest spectacol și îmi voi aminti de el toată viața", a declarat Kubica pentru Eurosport Polonia.
Citește și:

"Sper că Bartosz Zmarzlik va domina totul!"

La rândul său, fostul baschetbalist Marcin Gortat va fi, de asemenea, un spectator pasionat la Varșovia. Polonezul a declarat că speră la un rezultat pozitiv din partea danezului Mikkel Michelsen, pe care îl cunoaște personal.
"Este prima dată când sunt aici. Nu am urmărit niciodată Speedway cu aproximativ 40, 50 sau 60.000 de oameni pe stadion. Va fi un eveniment incredibil. Sperăm că cicliștii polonezi vor fi în top trei.
Dar trebuie să ne amintim că există sportivi ca Tai Woffinden, care aere dificultăți, dar care este un jucător foarte experimentat. Mai este și Mikkel Michelsen, care este într-o formă incredibilă și care cu siguranță se gândește să câștige primul său Grand Prix, așa că există o mulțime de cicliști care pot concura pentru primul loc.
Sper că Bartosz Zmarzlik va domina totul, dar mi-ar plăcea să-l văd pe Mikkel în primii 3 pentru că îl cunosc personal", a spus Gortat, care a evoluat în NBA la Orlando Magic, Phoenix Suns, Washington Wizards și Los Angeles Clippers.

Marcin Gortat, încântat de prezența la prima sa competiție live de Speedway

Grand Prix-ul de Speedway va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport.
Speedway GP
Rezumatul etapei a 2-a din Speedway GP, terminată cu victoria surprinzătoare a lui Max Fricke
15/05/2022 LA 07:32
Speedway
Max Fricke a câștigat etapa a 2-a din Speedway Grand Prix, în fața a 50.000 de fani, la Varșovia
15/05/2022 LA 04:59