Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Speedway Grand Prix 2023 | Bartosz Zmarzlik își va începe sâmbătă cursa de apărare a trofeului

Nicu Savin

Publicat 28/04/2023 la 12:27 GMT+3

Speedway Grand Prix 2023 va debuta în acest week-end, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport. Polonezul Bartosz Zmarzlik va încerca să-și apere trofeul, dar misiunea sa nu va fi deloc una ușoară, deoarece există numeroși piloți cu ambiții mari în actuala stagiune.

Speedway Grand Prix 2023 | Spectacolul revine la Eurosport

Așteptarea fanilor curselor cu motociclete fără frâne a luat sfârșit. Speedway Grand Prix 2023 va începe în acest week-end, cu etapa de la Gorican (Croația), iar până la finalul lunii septembrie cei 15 piloți își vor disputa prestigiosul trofeu, pe parcursul a 10 runde.
Polonezul Bartosz Zmarzlik a câștigat 3 din ultimele 3 edișii, inclusiv pe cea precedentă, și este mare favorit și în acest an. Totuși, misiunea sa nu va fi deloc ușoară, deoarece există mulți piloți cu ambiții mari pentru 2023. Britanicii Dan Bewley și Robert Lambert, cu Tai Woffinden par a fi cei mai de seamă contracandidați pentru Zmarzlik. De asemenea, Leon Madsen și Maciej Janowski, care au terminat pe locurile doi și trei anul trecut, vor avea cu siguranță un cuvânt greu de spus pentru ediția din acest an.

Speedway Grand Prix 2023 | Locații noi pentru prestigioasa competiție

Zece runde se vor desfășura în acest sezon, primele cinci urmând a avea loc în locații identice ca în 2022: Gorican, Varșovia, Praga, Teterow și Gorzoe. Letonia se va alătura pentru prima dată calendarului Speedway Grand Prix, pe 12 august.
Etapa de la Wroclaw a fost eliminată din calendarul Speedway Grand Prix pentru că orașul polonez va găzdui mult așteptată Cupă Mondială de Speedway, în perioada 25-29 iulie. Va fi prima ediție a Cupei Mondiale, după 6 ani de pauză.
Altă schimbare este organizarea etapei de la Malilla în iulie, iar runda britanică de la Cardiff va loc pe 2 septembrie, pe Principality Stadium. Vojens și Torun sunt destinațiile ultimelor două etape, din 16 și 30 septembrie.
Calendarul Speedway Grand Prix 2023
  • 1. 29 aprilie - Gorican, Croatia - Milenium Stadium
  • 2. 13 mai - Varșovia, Polonia - Narodowy Stadium
  • 3. 3 iunie - Praga, Cehia - Markéta Stadium
  • 4.10 iunie - Teterow, Germania - Bergring Arena
  • 5.24 iunie - Gorzow, Polonia - Edward Jancarz Stadium
  • 6.15 iulie - Malilla, Suedia - Skrotfrag Arena
  • 7.12 august - Riga, Letonia - Biķernieki Riga Stadium
  • 8.2 septembrie - Cardiff, Țara Galilor - Principality Stadium
  • 9.16 semptembrie - Vojens, Danemarca - Vojens Speedway Center
  • 10.30 septembrie - Torun, Polonia - Rose Motoarena

Speedway Grand Prix 2023 | 15 piloți vor lupta pentru prestigiosul trofeu

Cincisprezece piloți permanenți și un beneficiar de wild-card se vor înfrunta în fiecare rundă. Calificările vor decide duelurile din rundele eliminatorii. Fiecare pilot va lua parte la cinci serii, cu puncte acordate în funcție de rezultatul fiecărei serii.
Câștigătorul selecției primește trei puncte, locul al doilea două puncte, locul al treilea un punct și al patrulea primește zero puncte. După cele 20 de serii, primii opt în clasamentul evenimentului vor trece în semifinale. Primii doi din fiecare semifinală acced în finală.
Victoria în finală aduce învingătorului 20 de puncte în clasamentul general Locul al doilea primește 18 puncte, al treilea este recompensat cu 16 puncte, iar apoi există o descreștere continuă (14-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0).
Primii șase clasați în campionatul de anul trecut s-au calificat automat pentru a participa la ediția din acest an. Tai Woffinden și Jason Doyle au fost selecționați de către comisia Speedway Grand Prix, în timp ce Kim Nilsson a câștigat FIM GP Challenge din Glasgow și li se alătură australienilor Jack Holder și Max Fricke pe lista invitaților la start. Patryk Dudek, Martin Vaculik, Mikkel Michelsen și Anders Thomsen s-au întors și ei în acest sezon.
Letonul Andzejs Lebedevs a primit primul loc de rezervă pentru 2023 și va fi primul pilot convocat dacă una dintre cele 15 vedete obișnuite este forțată să iasă dintr-o rundă din cauza unei accidentări, boli sau din alte motive.
Toate etapele din Speedway Grand Prix 2023 vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo