Sâmbătă dimineața au început probele de tenis de masă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Echipa de dublu-mixt a României s-a calificat în sferturile de finală, după victoria cu 4-1 realizată cu Lubomir Pistej/Barbora Balazova (Slovacia). Pe seturi, evoluția scorului a fost următoarea: 11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9. Viitorii adversari se decid la această oră între Xin XU / Shiwen Liu (China) și Zhen Wang / Mo Zhang (Canada).

Cea mai tânără sportivă de la Tokyo, eliminată în primul tur

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - China vs Germany - Table Tennis Men's Team Gold Medal – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 13:46
La doar 12 și 243 de zile, sirianca Hend Zaza a concurat în cea mai importantă competiție sportivă a planetei. Ea a fost eliminată de mult mai bine cotata Lui Jia, o chinezoaică naturalizată de Austria.
Zaza a cedat în minimum de seturi, Jia impunându-se cu 4-0. Setul al treilea a fost cel mai echilibrat, sportiva din Siria a reușit să obțină 9 puncte. În celelalte acte a bifat 4, 3, respectiv 5 puncte. Având în vedere vârsta extrem de fragedă pentru acest nivel, ea are toate șansele să prindă multe ediții de Jocuri Olimpice de acum înainte. La final, cele două sportive și-au făcut un selfie pentru a imortaliza acest moment unic.

Poveste de viață demnă de film

Ea a început să practice acest sport alături de fratele ei, Obeida, campion al Siriei la juniori. Primele antrenamente au avut loc Hama, o localitatea la Nord de capitala Damasc, grav afectată de război în ultimul deceniu.
În ciuda condițiilor grele din țară, unde au murit peste 500.000 de oameni din cauza războiului civil, sportiva nu s-a dat bătută și a tras tare în fiecare zi pentru visul. După relaxarea măsurilor cauzate de Pandemie, ea a avut șansa să se pregătească cu lotul Chinei, țară care face legea în această disciplină. Deși are o vârstă fragedă la care alți tineri de vârsta sa sunt focusați încă pe lucruri specifice copilăriei, Hend dă dovadă de o maturitate fantastică. Ea a declarat că își dorește medalii mondiale și olimpice, dar în același timp vrea să studieze intens pentru a fi farmacist. Această meserie a fost aleasă din dorința de a-și ajuta compatrioții, atât de greu încercați.
”Îmi doresc să devin campioană mondială și olimpică într-o zi, dar de asemenea, eu vrea să studiez pentru a devenit farmacist”, a declarat Zaza, într-un interviu pentru cei de la AFP.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - China vs Japan - Table Tennis - Women's Team Gold Medal – Rezumate de la Olimpiadă
05/08/2021 LA 13:37
Tokyo 2020
Eliza Samara, dezamăgită după înfrângerea României în fața Hong Kong-ului: "Nu erau de nebătut"
02/08/2021 LA 10:20