Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine sunt sportivele din Hong Kong și ce șanse are România să se califice în semifinale la Tokyo

Andrei Nicolae

Actualizat 02/08/2021 la 07:57 GMT+3

Naționala feminină la tenis de masă are azi, de la ora 08:30, un meci pentru istorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.

Elizabeta Samara și Daniela Dodean în acțiune la Tokyo

Credit imagine: Getty Images

Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs au în față un meci uriaș, cu Hong Kong, în cadrul sferturilor de finală. Dincolo de motivația câștigării unei medalii, tricolorele vor să-și ia și o revanșă după ce la Mondialul din 2018, din Suedia, au pierdut tot în sferturile de finală, cu 3-0.
Hong Kong este una dintre forțele tenisului de masă la nivel mondial. În ultimul deceniu a terminat de 3 ori pe podium la Campionatele Mondiale, în patru ediții. Reprezentanta Asiei dispune de o echipă valoroasă, omogenă. Vedeta este Doo Hoi Kem, sportivă clasată în Top 15 mondial. În 2018, ea s-a aflat între cele mai bune 10 jucătoare din lume, vârful atins în ierarhia mondială fiind un loc 9.

Hong Kong a avut o jucătoare în sferturi la simplu, la actiala ediție a Jocurilor Olimpice

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, jucătoarea nr. 1 din naționala Hong Kongului a ajuns până în sferturile de finală la simplu. Ea a fost eliminată de chinezoaica Chen Meng, care avea să devină și campioana olimpică.
Doo Hoi Kem are 24 de ani, iar la ultimul Campionat Mondial, la simplu (2019), a ajuns tot până în sferturile de finală.
Wai Yam Minnie Soo este o altă jucătoare de Top din naționala Hong Kong. Ea se situează pe locul 29 mondial, în imediata apropiere a jucătoarelor din România, Bernadette Szocs – locul 27 și Elizabeta Samara – locul 31.
Hong Kong este favorită în această întâlnire, dar nu invincibilă. Iar dacă tricolorele ating forma sportivă care le-a adus titlul european la echipe, atunci au o șansă bună de a realiza o performanță istorică pentru tenisul de masă.
În primul tur, România a depășit la pas Egipt cu scorul de 3-0. Câteva emoții au fost doar în meciul doi, susținut la simplu de Bernadette Szocs. Dina Meshref i-a luat primele două seturi tricolorei. Dar lucrurile au fost așezate la timp de Berni. Ea și-a găsit cadența în setul trei și nu i-a mai oferit nicio șansă adversarei până la final. A închis meciul cu 3-2, după seturi câștigate cu 11-6, 11-7, 11-7.
Bernadette Szocs
De partea cealaltă, Hong Kong a eliminat Brazilia cu scorul de 3-1. Singurul meci a fost pierdut la simplu de Ho Ching Lee, o jucătoare care de regulă este folosită la dublu și care ocupă locul 45 mondial.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo