Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce urmează pentru echipa României la tenis de masă, după calificarea în sferturile de finală la Jocurile Olimpice

Andrei Nicolae

Publicat 01/08/2021 la 08:08 GMT+3

Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs au învins Egipt cu scorul de 3-0. Pentru un loc în sferturile de finală, tricolorele vor avea în față un adversar de top, Hong Kong.

Romania, Table Tennis Women Team

Credit imagine: Eurosport

Reprezentantele României la tenis de masă au rămas puțin datoare după concursul de simplu feminin, având în vedere că au fost eliminate încă după primele meciuri. Șansa revanșei a venit la echipe, iar Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs au început convingător, cu o victorie împotriva Egiptului în optimile de finală.
Campioanele europene au câștigat cu scorul de 3-0 la general, după o dispută în care au cedat pe parcurs doar trei seturi.
Întâlnirea România – Egipt a debutat cu meciul de dublu Elizabeta Samara/ Daniela Dodean Monteiro - Yousra Helmy/Farah Abdelaziz. Tricolorele au rezolvat meciul destul de repede, în 22 de minute, cu scorul de 3-0 (11-8, 13-11, 11-6). Sigurele emoții au fost doar în setul doi, încheiat de reprezentantele României cu a treia minge de set.
picture

Jocurile Olimpice - Tenis de masă: România a învins la dublu feminin în fața Egiptului

Bernadette Szocs a revenit de la 0-2

Egipt a pus probleme doar în primul meci la simplu. Dina Meshref i-a luat primele două seturi tricolorei Bernadette Szocs, cu 12-10 și 11-9. Dar lucrurile au fost așezate la timp de Berni. Ea și-a găsit cadența în setul trei și nu i-a mai oferit nicio șansă adversarei până la final. A închis meciul cu 3-2, după seturi câștigate cu 11-6, 11-7, 11-7.
picture

Jocurile Olimpice - România a câștigat la tenis de masă simplu în fața Egiptului

Elizabeta Samara a adus punctul decisiv și a asigurat prezența României în sferturile de finală, după ce a învins-o pe Farah Abdelaziz, cu 3-1 (11-4, 9-11, 11-9, 11-8).
În următoarea fază a competiției, sportivele antrenate de Viorel Filimon vor juca împotriva echipei din Hong Kong, care a învins Brazilia cu scorul de 3-1. Partida va avea loc luni, de la ora 08:30.
România și Hong Kong au fost adversare și la ultima ediție a Campionatului Mondial pe echipe, în 2018. Confruntarea a avut loc tot în sferturile de finală, iar asiaticele au mers mai departe după o victorie cu 3-0. Ediția din 2020 a Mondialului pe echipe nu a mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.
În turneul de simplu, reprezentanta Asiei a avut o sportivă care a acces până în sferturile de finală, este vorba despre Doo Hoi Kem. Aceasta a fost eliminată de chinezoaica Chen Meng, care avea să devină și campioana olimpică. Doo Hoi Kem ocupă azi locul 15 mondial. Reprezentanta României cel mai bine clasată este Bernadette Szocs – locul 27, fiind urmată îndeaproape de Elizabeta Samara – locul 29.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo