România va fi reprezentată la tenis de masă la Tokyo de către Ovidiu Ionescu, singurul reprezentat la masculin al României, dar și de către naționala feminină formată din Dana Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs și Irina Ciobanu. Înainte de plecarea la Tokyo, sportivii români au declarat că obiectivul lor principal este să revină în țară cu medalii.
Ovidiu Ionescu, care este la a doua ediție de Jocuri Olimpice după ce a mai participat și în 2016 la Rio, spune că așteaptă aceste Jocuri de 5 ani, mai ales că a prins această calificare pe ultima sută de metri. "Poate o dată la la un milion de ani se mai poate întâmpla așa ceva, dar am muncit foarte mult, am crezut și am fost răsplătit. Aștept această competiție de 5 ani, de când s-au terminat Jocurile Olimpice de la Rio", a spus Ovidiu Ionescu.
Eliza Samara, proaspăt medaliată cu bronz la Campionatul European de la Varșovia, este convinsă că echipa a ajuns la maturitate și că acolo au cele mai mari șanse. "Șansele noastre pentru medalie la Tokyo sunt la echipe. Cum am mai spus, eu sunt om de echipă. La mine, echipa este cea mai importantă. La simplu ești tu cu tine. La echipe ai echipa în spate, te încurajează banca, este alt sentiment. La Tokyo aș vrea să țintesc o medalie și mi-aș dori să se întâmple la echipe, acolo avem cele mai mari șanse", a spus tripla campioană europeană pentru Eurosport.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - China vs Germany - Table Tennis Men's Team Gold Medal – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 13:46

#DORdeSPORT Interviu cu Eliza Samara

Bernadette Szocs va participa la trei probe

Bernadette Szocs este sportiva României din lotul de tenis de masă care va avea cele mai mari șanse la medalie, aceasta urmând să ia parte la trei probe: simplu feminin, proba pe echipe și dublu mixt. "Noi muncim de când suntem mici, dar munca nu te minte niciodată. Pentru mine este un vis împlinit să că la Tokyo voi participa la trei probe din trei posibile", a spus Bernadette Szocs înainte de plecarea spre Tokyo, conform digisport.ro.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - China vs Japan - Table Tennis - Women's Team Gold Medal – Rezumate de la Olimpiadă
05/08/2021 LA 13:37
Tokyo 2020
Eliza Samara, dezamăgită după înfrângerea României în fața Hong Kong-ului: "Nu erau de nebătut"
02/08/2021 LA 10:20