Neînvins în 2020, în 26 de meciuri disputate, Novak Djokovic a părăsit US Open-ul după un incident controversat, fiind descalificat în primul set al duelului cu Pablo Carreno Busta, după ce a lovit cu mingea o arbitră, într-un gest de frustrare. Mats Wilander, Alex Coretja, dar și colegul de circuit al lui Djokovic - Sascha Zverev, au apreciat că decizia luată de superviserul turneului de la US Open a fost una corectă.
Vă prezentăm în continuare o listă de alți cinci jucători descalificați după gesturi de frustrare similare cu cel al lui Djokovic de la US Open 2020. USTA a comunicat că sârbului îi va fi retras premiul în bani aferent calificării în optimi, dar și punctele aferente. Sârbul nu este nici singurul jucător care a pledat pentru a fi iertat, pe motiv că nu și-a dorit să lovească pe nimeni.

1. David Nalbandian, descalificat la Queen's, în finală

Australian Open
Australian Open 2022 LIVE Blog, ziua 8 | Kanepi elimină numărul 2 WTA. Tsitsipas îl învinge pe Fritz
ACUM O ORĂ
David Nalbandian și-a pierdut cumpătul tot după ce adversarul său, Marin Cilic, a reușit un break, lovind cu piciorul într-un carton publicitar de mici dimensiuni aflat în fața arbitrului de linie Andrew McDougall. Acesta a ricoșat mai departe în piciorul oficialului, provocându-i o sângerare abundentă. Arbitrul de linie a fost lovit destul de serios și a avut nevoie de intervenția ambulanțierilor. Argentinianul și-a cerut scuze și a explicat că nu a vrut să rănească pe nimeni, însă a fost descalificat automat, chiar dacă a regretat momentul. Argentinianul avea avantaj la general în finala disputată la Queen's, pe iarbă, scor 7-6 (7-3), 3-4, în momentul în care a fost descalificat, trofeul revenindu-i lui Marin Cilic.

2. Darian King, descalificat la un turneu Challenger (2014)

În octombrie 2014, Darian King - jucătorul numărul unu din Barbados, a fost descalificat după un incident similar în turul 1 de la turneul Challenger de la Charlottesville. King era condus cu 1-0 la seturi de britanicul Edward Corrie, iar frustrarea sa s-a manifestat la finele unui punct extrem de disputat din tie-break-ul setului secund, pe care l-a pierdut după ce fusese alergat fără menajamente dintr-un colț în celălalt al terenului. Darian King a dat cu racheta în prelata din spatele liniei de fund a terenului, iar aceasta a ricoșat total nefericit în spatele arbitrei de linie, care s-a prăbușit instantaneu pe teren. Oficialii turneului au revăzut împreună cu jucătorul imaginile incidentului, cu ajutorul unui cameraman aflat la centrul terenului, iar King a fost descalificat în cele din urmă, chiar dacă ulterior, pe rețelele de socializare, mulți fani au acuzat-o pe arbitră că a simulat ca un fotbalist, amplificând forțat incidentul.

3. Denis Shapovalov și Canada, descalificare din Cupa Davis

În februarie 2017 s-a consumat un moment absolut șocant în optimile Cupei Davis. Meciul decisiv al confruntării dintre Canada și Marea Britanie a fost câștigat de insulari, după ce tânărul reprezentant al gazdelor, Denis Shapovalov, pe atunci în vârstă de doar 17 ani, a expediat o minge pe care o avea în buzunar, cu putere, către arbitrul de scaun Arnaud Gabas. Francezul a fost lovit în ochiul stâng, a avut nevoie de gheață pe teren și, ulterior, de operație la ochiul lovit, absentând mai multe săptămâni din circuit din cauza acestui incident. Fiind condus de Kyle Edmund în meciul decisiv al confruntării cu 2-0 la seturi, Shapovalov tocmai își pierduse serviciul la scorul de 1-1 în actul al treilea. După gestul necugetat, Shapovalov a fost descalificat și, automat, Canada a pierdut duelul cu Marea Britanie, fiind eliminată din competiție.

4. Anastasia Rodionova, descalificată în 2007, la Cincinnati

Rusoaica Anastasia Rodionova a fost descalificată în 2007 din turneul de la Cincinnati, la scorul de 1-1 la seturi și 0-1 în decisivul meciului cu Angelique Kerber, după ce a trimis o minge în tribună spre suporterii extrem de vocali ai nemțoaicei. Rodionova a acuzat atunci că ar fi fost descalificată fără vreun avertisment și fără să fi rănit pe cineva.

5. Tim Henman, descalificat la Wimbledon

În 1995, Tim Henman și partenerul său, Jeremy Bates, au fost descalificați dintr-un meci din turul întâi al probei de dublu, la Wimbledon, după o reacție necontrolată a lui Henman. Britanicul a trăznit mingea după un voleu care s-a oprit în plasa fileului, iar aceasta a lovit în ureche o fetiță din echipa de copii de mingi a meciului. Henman și Bates au fost descalificați, la scorul de 6-6 în setul patru, având avantaj 2-1 la seturi pe tabelă.
Tenis
"Este egal cu 0!". Cîrstea, categorică după ce a ajuns la 8 locuri distanţă de Halep
ACUM 2 ORE
Australian Open
Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea din optimile Australian Open 2022
ACUM 2 ORE