Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a încercat Djokovic să scape de descalificarea de la US Open: "N-are nevoie să meargă la spital"

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/09/2020 la 15:53 GMT+3

Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie, în meciul cu Pablo Carreno-Busta, din optimile de finală.

Novak Djokovic, descalificat de la US Open

Credit imagine: Eurosport

La scorul de 6-5 pentru Pablo Carreno-Busta, în primul set, Djokovic s-a enervat după ce a pierdut un punct și a trimis mingea, fără să se uite, în zona din spatele său. Din greșeală, sârbul a nimerit în plină figură un arbitru de linie. Femeia n-a mai putut să respire preț de câteva secunde, iar medicii au intervenit de urgență.
După ce arbitrul și-a revenit, Djokovic a discutat minute în șir cu oficialii turneului, iar în final s-a luat hotărârea ca sârbul să fie descalificat.

Ce le-a spus Djokovic oficialilor de la US Open, înainte să-l descalifice

Potrivit jurnalistului Ben Rothenberg, de la New York Times, Djokovic le-ar fi spus oficialilor turneului de la Flushing Meadows că "arbitrul de linie nici n-are nevoie să meargă la spital."
Sârbul a continuat discuția, întrebându-i pe oficiali dacă "vor alege să-l descalifice chiar la un turneu de Grand Slam, pe arena centrală, afectându-i cariera".

Novak Djokovic, descalificat de la US Open, după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie

Liderul clasamentului mondial și principalul favorit al tabloului a trimis o minge în spate, în semn de frustrare, după ce a cedat break la scorul de 5-5 în primul set. Arbitra de linie din spatele său, lovită în față, s-a încovoiat la pământ, tușind, sugerând că nu poate să respire. De menționat că Louis Armstrong Stadium - arena principală de la US Open, a fost unul dintre terenurile pe care s-a jucat cu arbitri de linie la US Open 2020, aceștia fiind înlocuiți de un sistem electronic pe terenurile exterioare.
Regulamentul stipulează clar faptul că dacă un jucător lovește un arbitru sau un oficial al turneului cu mingea sau racheta să fie descalificat automat. În trecut, acest lucru i s-a întâmplat argentinianului David Nalbandian, chiar într-o finală ATP, la Queen's, în 2012. Jucătorul nu este descalificat doar în cazul în care incidentul survine în plină desfășurare a punctului, dacă trimite mingea greșit și aceasta lovește arbitrul de linie sau de scaun (cum se mai întâmplă cu serviciul, sau după un retur ratat), ori tot în plin raliu scapă racheta din mână în încercarea de a se întinde după minge.
Djokovic, președinte demisionar al Consiliului Jucătorilor, a mers rapid spre arbitră pentru a vedea ce s-a întâmplat, apoi a parlament minute în șir în apropierea fileului, cerându-le organizatorilor să accepte să nu îl descalifice și să îi dea doar o amendă, motivând că nu a trimis mingea intenționat în arbitră și că nici nu a trimis cu viteză. Supervizorul turneului a aplicat însă regulamentul la literă și a dictat descalificarea lui Djokovic de la US Open 2020.
Novak Djokovic mai avusese și cu câteva minute în urmă un gest similar de frustrare, fără să lovească pe nimeni.
picture

Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo