Novak Djokovic, câștigător a 20 de turnee de Mare Șlem, lăsase să planeze dubiile în privința participării sale la Australian Open, în ianuarie, refuzând să spună dacă s-a vaccinat, condiție impusă pentru toate intrările în această țară. În comunicatul care anunță tragerea la sorți a ATP Cup, Djokovic figurează pe lista de cinci jucători prezentată de Serbia.
Această competiție, la care participă 16 echipe naționale, se va desfășura în perioada 1-9 ianuarie, înaintea primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, programat între 17 și 30 ianuarie la Melbourne.
După înfrângerea echipei sale în Cupa Davis, săptămâna trecută, Novak Djokovic a promis că va anunța "foarte curând" decizia sa cu privire la participarea la Openul Australiei, despre care organizatorii au confirmat că nu va fi scutit de obligativitatea vaccinării.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 12 ORE
Tatăl liderului clasamentului ATP declarase luna trecută, la un post de televiziune din Serbia, că fiul său "nu va juca probabil"' în Australia, acuzându-i pe organizatori de "șantaj".
"Desigur că vrea din toată inima să meargă acolo. Pentru că este un sportiv și pentru că acolo sunt mulți dintre compatrioții noștri, diaspora, care ar fi încântați să-l vadă pe Novak. Însă chiar nu știu dacă acest lucru se va întâmpla. Probabil că nu, în aceste condiții, cu șantajul acesta și când se procedează astfel. Eu nu aș face asta, iar el este fiul meu, așa că puteți trage concluziile", a afirmat Srdjan Djokovic.
În vârstă de 34 ani, Novak Djokovic a avut Covid-19, fără a prezenta simptome ale bolii, în iunie 2020, în timpul turneului Adria Tour pe care l-a organizat în peninsula balcanică.
Citește și:

Nadal și Federer, marii absenți ai ATP Cup

Spaniolul Rafael Nadal, care are la rândul său în palmares 20 de de trofee de Grand Slam, nu va face parte din lotul Spaniei, după ce a sugerat luna trecută că va participa la un turneu demonstrativ la Abu Dhabi, iar apoi la o altă competiție, înainte de a ajunge la Melbourne pentru Australian Open.
Celălalt absent dintre primii 20 de tenismeni ai lumii este elvețianul Roger Federer, în recuperare după o nouă intervenție chirugicală la genunchi.
Rusia, deținătoarea titlului și recenta câștigătoare a Cupei Davis, va fi condusă din nou de Daniil Medvedev și Andrei Rublev.
Componența grupelor ATP Cup:
  • Grupa A: Serbia, Norvegia, Chile, Spania;
  • Grupa B: Rusia, Italia, Austria, Australia;
  • Grupa C: Germania, Canada, Marea Britanie, SUA;
  • Grupa D: Grecia, Polonia, Argentina, Georgia.
Sursa: AGERPRES
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
ACUM 19 ORE
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
ACUM 20 ORE