Sfertfinalist la Australian Open în 2011, Alexandr Dolgopolov a fost aproape de a-și schimba cetățenia în 2011, lucru care nu s-a întâmplat până la urmă. Acum, fostul tenismen cere sancțiuni și mai dure pentru jucătorii din circuit ruși și bieloruși. El este indignat pentru că ATP și ITF le-au permis jucătorilor de tenis ruși și bieloruși să participe la turnee fără simboluri naționale.
Dolgopolov crede că această pedeapsă este minimum din cât puteau primi rușii și bielorușii din circuit: "Tenisul ar trebui să învețe de la FIFA și de la multe alte sporturi, adoptând o poziție corectă față de Rusia", a scris Dolgopolov pe rețelele de socializare, insistând că sancțiunile trebuie înăsprite și în tenis.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 6 ORE

Alexandr Dolgopolov cere sancțiuni mai dure pentru tenismenii ruși și bieloruși

Presa din Serbia a amintit azi că Alexander Dolgopolov a fost aproape să-și schimbe cetățenia în 2011 și să joace pentru Rusia în loc de Ucraina. Însuși jucătorul de tenis a recunoscut că a primit o ofertă din partea Federației Ruse de Tenis (FTR), pe care a calificat-o drept tentantă. Nu s-a ajuns la un acord cu oficialii din cadrul Federației din Rusia și a continuat să joace pentru Ucraina, până la sfârșitul carierei sale, care s-a încheiat în luna mai a anului trecut.
Alexandr Dolgopolov s-a alăturat armatei ucrainene și în prezent este repartizat într-o brigadă care livrează alimente și ajutoare populației aflate în pericol în regiunea Kiev. Astăzi, el nu vrea să vorbească despre faptul că ar fi putut juca pentru Rusia sau că a luat cu adevărat în calcul să joace sub steagul rusesc.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 8 ORE
Tenis
Mihaela Buzărnescu e în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. Victorie cu Bandecchi
ACUM 11 ORE