Rafael Nadal este pregătit pentru primul turneu de la câștigarea titlului de Grand Slam cu numărul 21. La sfârșitul lunii ianuarie, spaniolul a scris istorie, după ce l-a învins pe Daniil Medvedev în finala de la Melbourne, după ce a fost condus cu 0-2 la seturi. Acesta a fost al doilea titlu câștigat de Nadal la antipozi și al 21-lea titlu de Grand Slam al carierei, depășindu-i pe marii săi rivali, Novak Djokovic și Roger Federer.

Top 5 puncte făcute de incredibilul Nadal la Australian Open 2022

Săptămâna viitoare, Nadal va participa la Acapulco, acolo unde a câștigat turneul de trei ori, ultima oară în 2020. Două dintre succesele spaniolului au avut loc pe zgură, ultimul fiind pe hard, după ce turneul ATP 500 din Mexic a schimbat suprafața în 2014.
Abierto Mexicano Telcel
TOP 5 puncte de la Acapulco, turneu în care Nadal a fost "extraterestru"
27/02/2022 LA 20:28
Citește și:

Rafael Nadal, traseu virtual dificil la ATP 500 Acapulco

La ediția din acest an, el va avea o misiune dificilă, având șansa să întâlnească adversari pe care i-a întâlnit și în urmă cu o lună la Melbourne. În primul tur, Nadal îl va întâlni americanul Reilly Opelka, iar în cazul unei victorii va juca împotriva câștigătorului dintre Grigor Dimitrov și Maxime Cressy.
Turneul de la Acapulco are la start o mulțime de nume mari, iar din sferturi, traseul virtual al lui Nadal devine din ce în ce mai complicat. În cazul în care favoriții își câștigă meciurile, Nadal îl poate întâlni în sferturi pe Matteo Berrettini, în semifinale pe Daniil Medvedev, cel pe care l-a învins în ultimul act de la Melbourne, în timp ce în finală poate da de Alexander Zverev sau Stefanos Tsitsipas.
În acest an, Nadal are un record de 10-0 în meciurile de simplu. Înainte de Australian Open, el s-a impus și în turneul Melbourne Summer Set, turneu care s-a desfășurat tot la Melbourne Park. În acest moment, Rafael Nadal se află pe locul 5 în clasamentul ATP, cu 6,875 de puncte.
Abierto Mexicano Telcel
Abierto Mexicano Telcel : Rafael Nadal se impune în fața lui Cameron Norrie și câștigă trofeul
27/02/2022 LA 07:16
Abierto Mexicano Telcel
Rafael Nadal, campion la Acapulco. Spaniolul continuă seria succeselor din 2022
27/02/2022 LA 06:08