WTA a anunțat că reprezentanta Cehiei, Karolina Pliskova, este a patra jucătoare care a obținut prezența la Turneul Campioanelor, care va avea loc în perioada 10-17 noiembrie, la Guadalajara (Mexic). Nr. 3 mondial s-a alăturat astfel sportivelor Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka şi Barbora Krejcikova.
Karolina Pliskova este o jucătoare deja familiarizată cu această competiție organizată la finalul sezonului. Ea s-a calificat pentru a cincea oară consecutive, iar în perioada 2017-2019 a ajuns de fiecare dată până în semifinale. La debutul în 2016, cehoaica s-a calificat atât la simplu, cât și la dublu, alături de Julia Goerges.

Karolina Pliskova s-a calificat la Turneul Campioanelor. Au mai rămas patru locuri disponibile

Akron WTA Finals
Garbine Muguruza a câștigat Turneul Campioanelor, după victoria în fața lui Anett Kontaveit
18/11/2021 LA 08:43
Doar cinci sportive aflate în activitate au participat de mai multe ori la Turneul Campioanelor: Serena Williams (de 9 ori), Kim Clijsters (7), Petra Kvitova (7) şi Svetlana Kuznetsova (6).
"Sunt foarte mândră că am reușit să mă calific pentru Turneul Campioanelor pentru a cincea oară. A juca la WTA Finals înseamnă că ești printre cele mai bune într-un sezon, iar acesta este întotdeauna obiectivul pe care îl urmăresc. Aștept cu nerăbdare să particip și să experimentez orașul Guadalajara", a comentat Pliskova, conform site-ului WTA.
Sportiva din Cehia a adunat cei mai mulți ași în acest sezon – 381.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3223926.jpg
Pentru turneul final de luna viitoare au mai rămas patru locuri disponibile, iar Emma Răducanu este una dintre sportivele cu pretenții pentru a ajunge în Mexic, chiar dacă în acest moment ocupă locul 15 în Race. Turneul de la Indian Wells, care debutează miercuri cu jocurile de pe tabloul principal feminin, va clarifica mai multe lucruri în privința Turneului Campioanelor. Nu este exclus ca Ashleigh Barty să nu participe, caz în care și locul 9 din WTA va obține dreptul de participare la Guadalajara.
La WTA Finals se califică cele mai bune 8 sportive din WTA, în urma unui an competițional care cuprinde 51 de turnee WTA și patru turnee de Grand Slam.
Toate meciurile de pe tabloul masculin de tenis de la Indian Wells vor fi disponibile în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Akron WTA Finals
Garbine Muguruza, prima finalistă de la Turneul Campioanelor!
16/11/2021 LA 22:07
Akron WTA Finals
Ashleigh Barty a făcut un anunț neașteptat: "A fost o decizie dificilă"
23/10/2021 LA 13:26